Čudesna utakmica u Njukaslu! Siti nadoknadio minus dva i stao uz rame istorijskim poduhvatima Junajteda i Liverpula!

21.08.2022

18:21

0

Autor: 24sedam

Brojni preokreti obeležili su derbi na Sent Džejms parku

Čudesna utakmica u Njukaslu! Siti nadoknadio minus dva i stao uz rame istorijskim poduhvatima Junajteda i Liverpula!
Tan2022-8-21_19046675_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Rui Vieira

U derbiju 3. kola Premijer lige na Sen Džejms parku viđena je sjajna fudbalska predstava, Njukasl i engleski šampion Mančester siti odigrali su 3:3 posle brojnih preokreta. Imaće "svrake" mnogo razloga da žale za velikom pobedom s obzirom da su posle sat vremena igre imali velikih 3:1, dok su "građani" ovim remijem postali tek četvrti tim u istoriji Premijer lige koji je uspeo da izbegne poraz u tri uzastopne utakmice elitnog ranga engleskog fudbala u kojima su gubili sa najmanje dva razlike, posle Mančester junajteda (1997. godina), Liverpula (2008.) i Vest Hema (2016.).

 
Fudbaleri gostiju odlično su otvorili meč, došli su u vođstvo posle prve ozbiljnije akcije već u 5. minutu. Veliki posao odradio je Bernardo Silva, sa nekoliko fantastičnih driblinga "promešao" je odbranu domaćina na desnoj strani. Usledio je idealan centaršut Portugalca, u kazenom prostoru loptu je primirio Gundogan, a potom pogodio mrežu - 0:1.

"Građani" su stvorili još nekoliko prilika do sredine poluvremana preko Fodena i De Brujnea, a potom su stali. Izjednačenje Njukaslu doneo je Almirom u 28. minutu. VAR je proveravao situaciju, da li je Almiron igrao rukom kod postignutog gola nakon sjajne akcije i centaršuta Alana Sen-Maksimina. Pogodak je na kraju priznat, a deset minuta kasnije usledio je potpuni preokret

Ponovo je akciju pokrenuo Sen-Maksimin po levom boku, prebacio loptu do Kaluma Vilsona koji je bio u naletu, predriblao čuvara, ušao u kazeni prostor i matirao Edersona za 2:1.

U 52. minutu Haland je pogodio stativu posle udarca sa ivice šesnaesterca. Na drugoj strani dosuđen je prekršaj na 20 metar od gola gostiju. Loptu je namestio Kiran Tripije, majstorski je pored živog zida loptu zakucao u golmanov ugao za 3:1.

Odmah potom De Brujne je sa desne strane centrirao na drugu stativu, Rodri je dodao loptu Halandu, a napadač Sitija pogodio mrežu i smanjio na 3:2.

Isti igrač je već u narednom minutu mogao je da izjednači, pošto se oslobodio čuvara, izašao je sam pred golmana domaćih, njegov šut Nik Poup je odbranio. Usledio je novi atak "građana", De Brujne je maestralno asistirao, pronašao Bernarda Silvu kroz odbranu rivala, Portugalac je iskoristio šansu i poslao loptu ispod Nika Poupa za 3:3.

Haland je potom imao šansu da donese sva tri boda Sitiju, ali je iz peterca ciljao iznad prečke.

Premijer liga, 3. kolo

Subota
Totenhem - Vulverhempton 1:0
/Kejn 64/
Kristal Palas - Aston Vila 3:1
/Zaha 7, 58, Mateta 71 - Votkins 5/ 
Everton - Notingem Forest 1:1
/Grej 88 - Džonson 81/
Fulam - Brentford 3:2
/Rid 1, Paljinja 20, Mitrović 90 - Norgard 44, Toni 71/
Lester - Sautempton 1:2
/Medison 54 - Adams 68, 84/
Bornmut - Arsenal 0:3
/Edegard 5, 11, Saliba 54/

Nedelja
Lids - Čelsi 2:0
/Aronson 33, Rodrigo 37/
Vest Hem - Brajton 0:2
/Mekalister 22p, Trosar 66/
Njukasl - Mančester Siti 3:1
/Amirion 28, Kalum Vilson 39, Tripije 54 - Gundogan 5, Haland 60, B. Silva 64/

Ponedeljak

21.00 Mančester junajted - Liverpul (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike