Povrede, nesrećno primljeni golovi, greške... Nišlije se nadaju da će da im svane u derbiju začelja

19.08.2022

12:39

0

Autor: 24sedam

Oba tima u ovaj duel ulaze bez pobede i sa po dva boda

Povrede, nesrećno primljeni golovi, greške... Nišlije se nadaju da će da im svane u derbiju začelja
Stadion fudbalera niškog Radničkog "Čair" - Copyright MN Press

Derbi juga Srbije i začelja Superlige biće odigran u nedelju, od 18 časova. Tada će Radnik u Surdulici dočekati Radnički. I Nišlije i Surduličani u meč sedmog kola ulaze bez pobede i sa po samo dva osvojena boda.

Novi trener Radničkog Saša Mrkić je u sredu debitovao porazom od Kolubare, a pred okršaj sa Radnikom ističe da su tri boda imperativ.

Promo/FK Radnički Niš
 

- Posle kiše bi konačno trebalo da dođe i malo sunca u naš tim. Moram malo da se vratim na meč sa Kolubarom. Imali smo veliki peh i mmnogo problema. Povredio nam se Aksentijević pred sam početak, potom smo nesrećno sami sebi dali gol, a onda smo imali dominaciju u svim statističkim parametrima i nismo uspeli da dođemo do pozitivnog rezultata. Statistika je jedno i od nje se ne živi, a rezultati su drugo i vreme je da krenemo da osvajamo bodove. Uočio sam nedostatke unutar tima na toj utakmici i potrudićemo se da sve to ispravimo u Surdulici.

Između nas i Radnika nema nepoznanica. Očekuje nas duel protiv jedne motivisane, borbene i agresivne ekipe i pred nama je težak posao. Verujem u momke, verujem u ovo što smo počeli da radimo i nadam se povoljnom ishodu po nas u nedelju. Svakodnevno pričamo o greškama koje su do sada pravljene, radimo na tome da se ekipa psihički podigne. Život ide dalje, dolaze novi izazovi i igrači moraju da zaborave šta se do sada dešavalo. Jedna pobeda najbolji lek i nadam joj se u Surdulici - rekao je Mrkić koji će u Surdulici promeniti nekoliko igrača u startnoj postavi, pre svega u odbrani.

- Mislim da će se Aksentijević oporaviti i zauzeti svoje mesto na poziciji desnog beka. Imamo problem sa štoperima, to nije tajna i odlučio sam da malo odmorim Antona Tolordavu, koji je ušao u seriju kikseva i potrebno mu je da se malo smiri i ohladi glavu. Vraća nam se Dimić nakon lakše povrede i računam da će on moći da odigra makar drugo poluvreme i oplemeni vezni red svojom kreacijom - dodao je šef struke Nišlija koji su se nedavno razišli sa čuvarima mreže, Dujmovićem i Drobnjakom.

- Što se tiče golmana, braniće mladi Stevanović, jer nemam informaciju da ćemo angažovati nekog iskusnijeg čuvara mreže do ovog meča sa Radnikom. Ostali su spremni, ali ne bih sada o prvih 11. Odluku ću doneti na dan utakmice. Treba još da isprobam neke varijante, mnogo nam je važna ova utakmica - završio je Mrkić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike