Veselinović za Arenu: Zvezda primer za sve, Partizan u ozbiljnoj krizi!

16.08.2022

05:02

0

Trenutno vodi ekipu Al Batin, a tokom karijere je radio još i u Suduvi, Vojvodini, Spartaku, Čukaričkom i Al Dafri

Veselinović za Arenu: Zvezda primer za sve, Partizan u ozbiljnoj krizi!
20200603ivCukarickiRadnicki55 - Copyright MN Press

Srpski fudbalski stručnjak Aleksandar Veselinović gostovao je u emisiji ''Pregled kola'', gde je za gledaoce TV Arena sport učestvovao u analizi tek završenog šestog kola Mozzart Bet Superlige Srbije.

Na samom startu, istakao je da je zadovoljan atraktivnošću prvenstva:

- Svih šest kola govori da sve ekipe igraju na gol više, što raduje. Bilo je zaista dobrih utakmica, videli smo dosta lepih poteza i golova. Ono što bih ja voleo, to je da bude još više publike na stadionima.

Veselinović je tokom karijere između ostalog, vodio Spartak, Vojvodinu i Čukarički, pa smo ga pitali da li vidi nekakvu razliku ili napredak u domaćem fudbalu tada i sada:

- Teško je napraviti analizu u nekoliko rečenica. Liga je bila mlađa, evidentno je da se i igrači vraćaju. Zvezda je mnogo dominantnija od Partizana nego što je bila. Fudbal je mnogo ofanzivniji, takve su orijentacije klubova. Pet ekipa će igrati u Evropi što daje dodatnu motivaciju. I ono što je jako interesantno je da su ekipe koje dolaze iz drugog ranga veoma dobre i ambiciozne - rekao je Veselinović, pa nastavio o crveno-belima:

- Zvezda ima kontinuitet, za šest godina je promenila samo dva trenera, Vladana Milojevića i Dejana Stankovića. To je putokaz kako treba da se ide, to je selekcija, stabilizacija i konstantnost tima. Taj kontinuitet, šest godina u Evropi, pokazuje da je Zvezda znala šta hoće, ubedljivo je najdominantniji klub kada je naša liga u pitanju. Svim tim odličnim upravljanjem klubom, došla je u situaciju da rutinski reši treće kolo evropskih kvalifikacija, što recimo pre pet godina nije bio slučaj - rekao je Aleksandar, pa prokomentarisao ekipu Makabija, koja je Zvezdin naredni rival:

- Gledao sam drugu utakmicu Makabija na Kipru, ono na šta treba da se obrati pažnja jeste kvalitetan presing i visok ritam. Ne bih hteo da ulazim u posao stručnog štaba, ali treba biti koncentrisan i motivisan tokom celog meča. Obe utakmice mora da se razmišlja samo o sledećoj situaciji na terenu.

Sa druge strane, Partizan je u teškoj situaciji:

- Mislim da je ovo najveća kriza u istoriji Partizana. Došao je Gordan Petrić, koji zaslužuje da kažem par reči o njemu. On je sjajan čovek, humanista, filantrop, neizmerno voli Partizan. On je za mene veliki pobednik samim tim što je u ovako teškom momentu došao u Partizan. Jasno je rekao da je svoj čovek, što smo videli na prvoj konferenciji kada je bio sam. Ipak, to mi malo i bode oči, jer mislim da nije normalno da na predstavljanju takve veličine niko iz kluba ne bude tu - kazao je Aleksandar Veselinović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Arena sport

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike