Grobari čekaju Hamrun, a sećaju se Anderlehta! Dan kada je Partizan zakoračio u istoriju! (FOTO/VIDEO)

18.08.2022

15:59

0

Autor: A. Š.

Noć u kojoj je Kleo pokazao klasu, a Radiša Ilić častio Belgijance

Grobari čekaju Hamrun, a sećaju se Anderlehta! Dan kada je Partizan zakoračio u istoriju! (FOTO/VIDEO)
20100818mmPartiz00 - Copyright MN Press

Igra sudbine malo se proigrala sa Partizanom ovog 18. avgusta 2022. godine. Jer, u danu u kojem „grobari“ očekuju početak meča plej-ofa Lige konferencija protiv malteškog Hamruna u isto vreme se sećaju i beogradskog zakoraka ka drugom ulasku u grupnu fazu Lige šampiona.

Na današnji dan pre 12 godina na stadion u Humskoj stigao je belgijski šampion Anderleht (2:2). Sa tada golobradim Romeluom Lukakuom i nekadašnjim defanzivcem Partizana Nemanjom Rnićem, tim iz Brisela smatran je favoritom u dvomeču sa tadašnjim srpskim prvakom, koji je u pohod na grupe elitnog takmičenja ušao sa uloženih 30.000 evra plaćenih čačanskom Borcu za povratak na Topčidersko brdo golmana Radiše Ilića.

Ipak, Aleksandar Stanojević uspeo je da skocka Valjak dovoljno dobro da ravnopravno izađe na megdan Anderlehtu koji je u fantastičnoj atmosferi fudbalskog hrama u Humskoj poveo golom Žilea u 53. minutu.

A onda je na scenu stupio jedan od najvećih miljenika „grobara“ u 21. veku. Zamenivši Zvezdin dres za Partizanov tog leta, Brzilac Kleo je već dobrano sebi utabao put ka srcima navijača, koje je bacio u trnas kada je u 57. minutu majstorijom u kaznenom prostoru rivala uspeo da poravna rezultat.

Bio je to signal krcatim tribinama Partizanovog stadiona da dodatno pojačaju pritisak, dok su Stanojevićevi izabranici predvođeni prekaljenim Mladenom Krstajićem, te legendarnim kapitenom Sašom Ilićem i majstorom u liku Almamija Moreire počeli da pletu mrežu oko rivala koji je na kraju samog sebe matirao u 65. minutu (Lesjak).

Humska je u tim momentima gorela, Topčidersko brdo je odzvanjalo od pesme razdraganih „grobara“, koji su vrele avgustovske noći doživeli leden tuš samo dva minuta pošto su došli do preokreta.

Gosti su imali slobodan udarac, Radiša Ilić je nespretno zaplivao u prazno, a nebranjenu mrežu je nekoliko trenutaka potom rutinski zatresao Juhaš…

Utakmica se na kraju završila bez pobednika, da bi otpisani i prežaljeni Partizan u Briselu, kao i u Njukaslu sedam godina radnije, preko penala stigao do raja, među krem društvo kontinentalnog fudbala…

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike