Petrićeve muke: Sa ovim timom juri spas sezone usred totalnog rasula u Humskoj (SASTAV)

17.08.2022

16:57

0

Novi trener nasledio nespremnu ekipu i nekoliko pozicija bez jasne alternative na klupi

Petrićeve muke: Sa ovim timom juri spas sezone usred totalnog rasula u Humskoj (SASTAV)
petric tim kombo - Copyright MN Press

Niko nije verovao da će biti lako, ali malo ko je očekivao da će Partizan u prvih nekoliko nedelja takmičenja na domaćoj i evrosceni doći na korak od rezultatskog sunovrata.

Sredina avgusta je i ne funkcioniše baš ništa! Jedan trener je već smenjen, a njegov način pripreme ekipe biće omča oko vrata i svakom narednom stručnjaku počev od Gordana Petrića. O nekakvoj igri teško je i diskutovati kada kod fudbalera postoji snaga za svega pola sata trčanja, pa se zato svaki pravi partizanovac opravdano pribojava narednih 180 minuta protiv Maltežana po sistemu ko se o Šamrok okliznuo, tome i od Hamruna klecaju kolena.

Petrić na prvi pogled ne deluje zabrinuto. Umesto reči "nespremnost" koristi termin "nesigurnost", čime sugeriše da je poreklo problema psiha igrača, a ne nekvalitetan rad njegovog prethodnika.  Spušta loptu tvrdeći da mu ekipu od uspeha deli "četiri dobro odrađenih domaćih zadataka", ali da kao i svaki dobar kuvar ne želi da otkriva svoj recept za pobedu.

Čini se da u ovom Partizanu i nema mnogo toga što bi sakrio od rivala, još manje onog što bi ih uplašilo! Treba očekivati na golu mladog Popovića i poslednju liniju u sastavu Filipović, Marković, Vujačić i Urošević.

Na sredini terena kao zadnji vezni igraće Fejsa i Andrade, iako reprezentativac Zelenortskih ostrva deluje kao neko ko je zalutao u Humsku. Odbranu skoro da i ne igra, mekan je u duelima, sporo se vraća pozadi, a ni učinak na protivničkom delu terena nije takav da bi bio stalno u timu. Biće da je samo nedostatak pravog rešenja na ovoj poziciji donelo toliko njegovih minuta na terenu, što, takođe, dosta govori i o pojačanju iz Čukaričkog Kristijanu Beliću.

Ispred dvojice zadnjih veznih igraće po krilima Dijabate i Menig, dok će po sredini delovati Natho. Izraelac nema zamenu, nema formu, ni snagu za jedno poluvreme. Ostaje na terenu, jer se po navici od njega očekuje taj jedan potez koji može da donese promenu rezultata. Sve ostalo osim tog očekivanja odavno ga kandiduje za klupu, na kojoj možda i neopravdano dugo sedi mladi Samed Baždar.

U špicu ne može biti iznenađenja! Rikardo kao suveren na mestu centarfora već drugu sezonu, pojuriće mesto najboljeg strelca Partizana u evropskim mečevima. Za taj poduhvat mu je neophodno još tri gola, pa da se izjednači sa Kleom koji ima 16 pogodaka, ali ovakav Partizan nije bi blizu razmišljanju o "punjenu" mreže Maltežanima.

Ko ne veruje neka pogleda još jednom snimak utakmice protiv Mladosti u Novom Sadu.

Partizan - Hamrun, 21.00, Arena Sport TV Premium 1

Sudija: Filip Glova (Slovačka)

Tim: Popović - Filipović, Marković, Vujačić, Urošević - Andrade, Fejsa - Menig, Natho, Dijabate - Rikardo.

BONUS VIDEO:        

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike