Petrić otkrio pred Hamrunu: Partizanu su potrebna još dva igrača na sredini terena i četiri dobro odrađena domaća zadatka!

17.08.2022

10:14

0

Autor: 24sedam

Trener crno-beli svestan je da se ekipa nalazi u krizi i da igrači moraju sami da nađu izlaz iz ovakve situacije

Petrić otkrio pred Hamrunu: Partizanu su potrebna još dva igrača na sredini terena i četiri dobro odrađena domaća zadatka!
Gordan Petrić01 - Copyright MN Press

Trener Partizana Gordan Petrić izjavio je pred sutrašnji meč protiv malteškog Hamruna da će njegova ekipa uložiti svoj maksimum kako bi i ove sezone klub bio učesnik Lige konferenecija.

Utakmica sa timom koji ovaj dvomeč vidi kao svoju istorijsku šansu, dolazi crno-belima posle pobede u domaćem prvenstvu protiv Mladosti u Novom Sadu, što je tek drugi trijumf u novoj sezoni.

- Već smo odigrali jedan meč, pre njega smo odradili jedan trening, sad su iza nas dva treninga. Pred nama nije uopšte naivan zadatak, moramo da odradimo tri do četiri domaća zadataka da bismo prošli dalje. Ako pružimo bolju igru nego u nedelju, momci će sami izaći iz krize. Ja sam im rekao da sam i sam imao ovakve dve situacije kao igrač i od njih samo zavisi kada će izaći iz ove teške situacije. Partizanu su potrebna još dva igrača na sredini terena kako bismo postigli balans u timu. Menig i Saničanin se vraćaju posle povreda - kazao je Petrić.

Novi trener crno-belih tvrdi da Hamrun uopšte nije naivna ekipa, iako će navijači teško pobeći od stereotipa koji prate malteški fudbal.

- Juče smo imali malu analizu. Profesionalci su naši igrači i vode računa o tome protiv koga igraju. To su sve stranci, ekipa koja je igrala šest utakmica u Evropi. Prošli su možda malo srećno Levski, ali su nezgodna ekipa. Sutra moramo da uradimo tri, četiri domaća zadatka da bismo bili na nivou. Dobar kuvar ne odaje svoje tajne. Ne bih hteo da potenciram šta je to - rekao je Petrić.

FK Partizan
Svetozar Marković

Strateg crno-belih debitovao je pobedom u Superligi protiv Mladosti GAT (1:0), a smatara da bi plasman u Ligu konferencija bila injekcija samopouzdanja za njegovu ekipu.

- Mi u nedelju ne igramo, imamo sutra utakmicu, pa u četvrtak. Ako se plasiramo i pružimo bolji utisak, momci će izaći iz krize. Imao sam u karijeri dvaput ovakvu situaciju, samo u jednostavnim stvarima mogu da izađu iz krize.

Bivši fudbaler i funkcioner kluba iz Humske pozvao je sve navijače da podrže ekipu i da, ako je potrebno, kritikuju samo njega.

- Bio sam i igrač i funkcioner ovde, i kao igrač sam prolazio ovo što igrači danas prolaze. Smeta mi kad navijači prozivaju igrače koju su najmanje krivi. Ako treba neko da se proziva, neka prozivaju mene, ali neka budu svi uz igrače. To je bitno, pogotovo za mlade igrače.

Petrić je ponovio da su Partizanu neophodna pojačanja na sredini terena.

- Želimo da pojačamo sredinu terena, trebaju nam dva igrača na toj poziciji, ali želeo bih da se igrači opuste i razmišljaju o svom poslu. I da rade što trenutno mogu da rade u ovom trenutku.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike