Partizan iskalio bes na Hamrunu! Valjak pred vratima Lige konferencija! (VIDEO)

18.08.2022

20:53

0

Autor: A. Š.

Crno-beli uspešno krenuli u bitku za evropsku jesen

Partizan iskalio bes na Hamrunu! Valjak pred vratima Lige konferencija! (VIDEO)
0MET0933 - Copyright MN Press

Fudbaleri Partizana nalaze se pred vratima Lige konferencija. Crno-beli su u prvom meču plej-ofa najmlađeg UEFA takmičenja iskalili sav bes, skupljan prethodnih nedelja, na Hamrunu, koji je na stadionu u Humskoj savladan 4:1.

Po svemu viđenom večeras u Beogradu, revanš naredne nedelje trebalo bi da bude samo formalnost i biće pravo čudo ukoliko crno-beli od jeseni ne budu učesnici evropskog takmičenja. Osim početnih 15-ak minuta u drugom poluvremenu, Urošević i drugovi apsolutno su kontrolisali dešavanja na terenu.

Utisak je da je Petrić večeras potpuno nadmudrio svog kolegu iz Hamruna. Neočekivano, Partizan je prepustio posed lopte gostima, ali je ih visokim presinog primoravao na grešku, iz koje su crno-beli i došli do vođstva 15. minutu. Živković je presekao jedno dodavanje gostiju uz desnu aut liniju, povukao je loptu, proigrao Meniga, koji je iz prve prosledio do Rikarda kome je potom preostao lakši deo posla da obiđe istrčalog golmana i pošalje loptu u praznu mrežu.

Rano vođstvo skinulo je veliko breme sa leđa fudbalerima Partizana, koji su do kraja prvog poluvremena potpuno slomili rivala. Najpre je u 25. minutu Urošević duplirao prednost crno-belih golom posle kornera, da bi osam minuta kasnije Andrade, Menig i Dijabate izveli kontru iz udžbenika koji je prvencem u dresu Partizana krunisao brzonogi francuski ofanzivac.

Početak drugog poluvremena jedina je mrlja na večerašnju igru Valjka. U prvih desetak minuta drugog dela igre crno-beli kao da nisu izašli na teren, što su gosti kaznili iz prekida u 52. minutu, da bi četiri minuta kasnije imali još jednu odličnu priliku da se potpuno vrate u meč.

Ipak, uspeo je beogradski tim brzo da se konsoliduje. U poslednjih 20-ak minuta meča ponovo je silovito krenuo ka golu rivala i posle nekoliko veoma izglednih situacija koje nisu materijalizovali došli su do gola Andradea, koji je u 77. minutu krunisao svoju najbolju partiju od dolaska u Partizan.

BLOG UŽIVO

DRUGO POLUVREME

90. MINUT - Dijabatea i Rikarda zamenili su Terzić i Baždar. U nadoknadi vremena igraće se još četiri minuta.

82. MINUT - Aplauzi za Andradea, umesto njega je u igru ušao Nemanja Jović.

77. MINUT - GOOOL! Strelac je Andrade! Krunisao je borbeni vezista golom najbolju partiju od dolaska u Partizan. Kombinovao je sa Rikardom na ivici kaznenog prostora, a potom pronašao prostor za šut posle kojeg je lopta završila u mreži Hamruna.

73. MINUT - Dvostruka promena kod gostiju. Dodo je zamenio Džonija, a na terenu je i Montebelo umesto Domingosa. 

69. MINUT - Prva prilika za Partizan u nastavku meča. Belić je sjajno izbacio u prazan prostor Dijabatea, ovaj je ušao u kazneni prostor malo iskosa po levoj strani, ali je njegov šut u poslednjem sekundu uspeo da izblokira jedan defanzivac gostiju. Posle kornera priliku je imao Marković, ali je šutirao glavom pored gola.

66. MINUT - Borg dobija žuti karton posle starta nad Rikardom.

MN Press
 

58. MINUT - Prva promena u Partizanu. Belić menja Meniga. Tek što je ušao u igru, posle nešto više od 60 sekundi na terenu, mladi vezista je izgubio loptu na sredini terena, a potom zbog prekršaja zaradio žuti karton.

56. MINUT - Prvi žuti karton na meču dobio je Živković, jer je glavni arbitar procenio da je igrao rukom. Posle prekida nova velika prilika za Hamrun, ali je posle šuta glavom jednog gostujućeg fudbalera Popović ovoga puta uspeo da interveniše.

52. MINUT - GOL! Hamrun smanjuje prednost, strelac je Gulamije! Prerano je Valjak spustio gas, usporeno su ušli u drugo poluvreme i ekspresno su kažnjeni. Imali su gosti dve poluprilike i pre gola, kojeg su postigli posle kornera.

46. MINUT - Meč je nastavljen. Petrić očekivano ništa nije menjao tokom pauze, dok je god gostiju izvršena jedna promena. Nedeljkovića je zamenio Mašike.

PRVO POLUVREME

45. MINUT - Poništen je gol Maltežanima! Veliki kiks napravio je Popović, jednu prilično laganu loptu posle slobodnog udarca je ispustio. Golman Partizana je potom krenuo po nju, a u punom naletu ga je kolenom u glavu začakio jedna fudbaler gostiju, koji su u nastavku akcije zatresli praznu mrežu, ali je glavni arbitar dosudio faul nad Popovićem. Završeno je prvo poluvreme, Partizan protiv Hamruna vodi 3:0! 

41. MINUT - Uspeli su gosti malo da unesu paniku u poslednju liniju Partizana, ali su defanzivci crno-belih požrtvovanim uklizavanjima u nekoliko navrata sprečili da lopta prođe ka golmanu Popoviću.

33. MINUT - GOOOL! Sjajna kontra Partizana, Dijabate je strelac! Najveći deo posla odradio je Andrade. Vezista je osvojio loptu pred kaznenim prostorom Partizana, proigrao je Meniga koji ga je sjajno izbacio u prazan prostor. Andrade je ušao u šesnaesterac, zastao, pogledao raspored saigrača, proigrao Dijabatea koji je rutinski poslao loptu u mrežu rivala.

25. MINUT - GOOOL! Partizan je duplirao prednost, strelac je Urošević! Prekid postaje ozbiljno oružje Petrićevog Valjka. Izveli su crno-beli korner sa desne strane, Vujačić je na na drugoj stativi vratio loptu u peterac, gde se na pravom mestu našao kapiten Partizana i samo je sa nekoliko metara prosledio u praznu mrežu.

23. MINUT - Posle gola Rikarda se apsolutno ništa vredno pomena nije dogodilo na travi Partizanovog stadiona.

Iako gube u Humskoj, navijači Hamruna su dobro raspoloženi. Foto galeriju iz kopa gostujućih fanova možete pogledati OVDE.

15. MINUT - GOOOL! Partizan vodi, strelac je Rikardo! Živković je presekao jedno dodavanje gostiju uz desnu aut liniju, povukao je loptu, proigrao Meniga, koji je iz prve prosledio do Rikarda kome je potom preostao lakši deo posla da obiđe istrčalog golmana i pošalje loptu u praznu mrežu.

Petrić je uradio nešto što niko nije! Šta je uradio pola sata pre početka meča i čime je iznenadio sve na stadionu pročitajte OVDE.

MN Press
 

Grobari ponovo horski teraju upravu iz kluba. Opširnije pročitajte OVDE.

10. MINUT - Prva prilika za Partizan. Dijabate je presekao dodavanje gostiju po desnoj strani, odmah je uposlio Meniga po sredini, ovaj se namestio na 17 metara, gađao je donji ugao ali je golman gostiju malo izašao sa linije, skratio ugao i uspeo da interveniše.

6. MINUT - Gosti su imali prvi korner na meču, ali bez opasnosti po gol Partizana.

1. MINUT - Počeo je meč u Humskoj. Prvi su sa centra krenuli gosti, crno-beli u prvih 45 minuta napadaju ka golu ispod severne tribine.

Igrači Partizana su izašli na zagrevanje.

SASTAVI
PARTIZAN:
Popović - Marković, Vujačić, Saničanin - Živković, Fejsa, Andrade, Urošević – Dijabate, Menig – Rikardo.
HAMRUN: Bonelo - Korbalan, Borg, Bjeličić, Kamenzuli - Emerson - Žilaumjer, Prša - Džoni, Nedeljković, Domingos. 

Gordan Petrić večeras neće moći da računa na Aleksandar Filipovića. Iskusni defanzivac je otkrio razlog zbog kojeg propušta utakmicu, opširnije o tome pročitajte OVDE.

Hamrun će večeras u Humskoj imati podršku svojih navijača. Opširnije pročitajte OVDE.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike