Zvezda prati ove rezultate! Padala je kiša u Glazgovu, ali i golovi! Dinamo poražen u Norveškoj!

16.08.2022

20:57

0

Autor: 24sedam

Odigrane prve utakmice plej-ofa za Ligu šampiona

Zvezda prati ove rezultate! Padala je kiša u Glazgovu, ali i golovi! Dinamo poražen u Norveškoj!
Rendžers - Copyright Tanjug/Steve Welsh/PA via AP

Odigrane su prve utakmice plej-ofa za Ligu šampiona, a igralo se u Norveškoj, Danskoj i Škotskoj. Pobede se upisali Bodo-Glimt i Kopenhagen, dok je nerešeno bilo u okršaju Rendžersa i PSV-a iz Ajndhovena.

Najviše golova viđeno je u kišovitom Glazgovu (2:2) i bilo je veoma zanimljivo. Poveli su gosti iz Holandije, pogotkom Ibrahima Sangarea u 37. minutu, ali je samo tri minuta kasnije izjednačio Antonio Čolak, posle asistencije kapitena Džejmsa Tavernije koga je srpska javnost dodatno upoznala posle prošlosezonskog dvomeča sa Crvenom zvezdom u Ligi Evrope.

Zatim je Tom Lorens, u 70. minutu doveo "policajce" u vođstvo, ali su "flipsovci" osam minuta kasnije izjednačili na 2:2. Armando Obispo je bio strelac.

U Norveškoj, Bodo-Glimt je "minimalcem" rešio duel sa zagrebačkim Dinamom. U 37. minutu, strelac je bio Amal Pelegrino, pa je na ovaj način kod "modrih" sigurno splasnula euforija posle prvenstvene pobede nad Hajdukom od čak 4:1.

U Kopenhagenu, istoimeni klub je savladao Trabzon rezultatom 2:1. Strelci za domaćina su bili Viktor Klason u devetom i Lukas Lerager u 48. minutu. Poraz je samo ublažio Anastasios Bakasetas.

Za sredu su zakazani ostali mečevi plej-ofa za plasman u grupu elitnog UEFA takmičenja. Igraće Makabi Haifa i Zvezda, Dinamo Kijev i Benfika, kao i Karabag i Viktorija Plzenj.

Podsetimo, u slučaju eliminacije Rendžersa, Dinama i Benfike, beogradski crveno-beli bi bili u trećem šeširu na žrebu za grupnu fazu. Naravno, pre toga mora da izbaci Makabi.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike