Natho rekao da je Makabi favorit protiv Zvezde! Ovo je bio Stankovićev odgovor na izjavu partizanovca!

16.08.2022

18:09

0

Autor: 24sedam

Na konferenciji je bio i Aleksandar Pešić

Natho rekao da je Makabi favorit protiv Zvezde! Ovo je bio Stankovićev odgovor na izjavu partizanovca!
Stanković - Copyright Printscreen / Youtube / FK Crvena zvezda

Crvenu zvezdu u Haifi sutra očekuje prva utakmica plej-ofa za Ligu šampiona, a na konferenciji uoči meča sa Makabijem pojavili su se šef stručnog štaba Dejan Stanković i napadač Aleksandar Pešić.

Jedan od izraelskih novinara zamolio je Stankovića za komentar izjave Bibarsa Natha koji je kapiten tamošnje reprezentacije, ali i fudbaler Partizana. On je ocenio da je Makabi favorit u meču, kao i da će da prođe u grupnu fazu elitnog UEFA takmičenja.

- Ne mislim ništa (o izjavi) - bio je odgovor Stankovića.

Naravno, ovo nije bila jedina tema razgovora sa novinarima.

- Videli smo Makabi, ali videli su oni nas. Imali smo vremena da se međusobno prostudiramo. Čeka nas lepa utakmica, ali velikog uloga za oba tima. Poštujemo Makabi, uradili su veliku stvar, pogotovo eliminisanjem favorizovanog Olimpijakosa i na krilima samopouzdanja čekaju sutrašnju utakmicu.

Mi smo bili stabilni što se tiče kvalifikacija, krenuli iz trećeg kola, zaslugom kluba i prethodnih godina gde smo bili standardni učesnici evropskih takmičenja. Spremni smo došli u Izrael, ali ovo je samo prvo poluvreme, prvih 90 minuta, kako mi kažemo. U Beogradu nas čeka revanš, a moje viđenje je da će hrabrija i opreznija ekipa proći dalje - kazao je Stanković u uvodnom obraćanju.

Novinare u Izraelu je zanimalo i zašto su crveno-beli izabrali da ne treniraju u Izraelu, već u Beogradu. I nakon toga su krenuli ka Haifi.

- Teren je isti i nema tu razlike. Da imamo trening pred 35 hiljada ljudi, pa i da istreniramo u Haifi, ali prazan stadion nam ne pravi razliku da li ćemo odraditi trening ovde ili u Beogradu. Zapravo bolje mi je da imam još jedan dan da uradim taktičke stvari, jer svi znamo kako je kad se dođe u goste. Ne može tu ništa, sem da se zagreješ i odradiš "ševu". Mi smo jutarnji trening iskoristili da radimo na taktici, potom smo doputovali i nije prvi put da to radimo - bio je odgvor Zvezdinog stratega koji je dobro skautirao protivnika.

- Znam svakog igrača, pogotovo njih 13 koji su "standardni", u zavisnosti od taktike trenera i skautirali smo ih sve. Znamo njihove dobre strane, a probaćemo da nađemo loše, međutim, ove utakmice ne pobeđuje igrač, nego tim. Za ovakve utakmice su potrebni svi, i oni koji igraju i oni koji su na klupi, i u našem slučaju oni koji su ostali u Beogradu. U ovakvim dvomečima, dalje prolazi ekipa. Kada je reč o Makabiju, ne može se slučajno doći u plej-of Lige šampiona. Imaju odlične pojedince, brzinu, iskustvo...

A ko je favorit? 

- Nema favorita, jer su obe ekipe dobre, iskusne i igrali su mnogo ovakvih utakmica, a ulog je veliki, kako Zvezdi, tako i Makabiju. Detalji odlučuju ko će proći dalje, ko bude više želeo i bude hrabriji. Ne vidim ekstremnog favorita u ovoj utakmici, igramo na dva "vruća" stadiona, kako ovde, tako i u Beogradu i sigurno da je prednost što se revanš igra kod kuće gde će biti 55 hiljada ljudi i neće se čuti zvižduk sudije koliko će biti glasno. Videćemo, ko bude koncentrisaniji, hrabriji i ko bude više želeo - ide dalje - zaključio je Stanković.

Podsetimo, meč će biti odigran sutra, sa početkom u 21 čas. Revanš u Beogradu je zakazan za utorak. Uspešniji će ići u grupu Lige šampiona, a onaj neuspešniji u Ligu Evrope.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike