KRAJ: VAR pogledao Šahtjor u nadoknadi vremena za veliko slavlje u Madridu, Lokomotiva uzela bod u Salcburgu (video)

29.10.2020

16:20 >> 23:25

0

Autor: Adam Štulić

Ukrajinski tim kao gost bolji od Reala

KRAJ: VAR pogledao Šahtjor u nadoknadi vremena za veliko slavlje u Madridu, Lokomotiva uzela bod u Salcburgu (video)
Copyright Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Pobedama Šahtjora i Madridu protiv Reala (3:2), i remijem Salcburga i moskovske Lokomotive (2:2) počeo je drugi dan prvog kola Lige šampiona.

Danas su na programu mečevi u grupama A, B, C, D, a prva dva duela, od osam večerašnjih igrala su se, na stadionima “Alfredo Di Stefano” (zbog rekonstrukcije “Bernabeua”) i “Red bul areni”.

Dueli u Madridu i Salcburgu bili su posebno interesantni i za ljubitelje fudbala u Srbiji. Reprezentativac “orlova” Luka Jović nalazio se u startnoj postavi Reala na otvaranju sezone u elitnom takmičenju, u kojem je trener Lokomotive Marko Nikolić imao debi. Pored toga, meč Reala i Šahtjora vodio je srpski sudijski tim, predvođen Srđanom Jovanovićem, koji je u samoj završnici meča poništio Realu gol za izjednačenje, posle konsultacija sa VAR sobom.

Sjajan povratak Lige šampiona: Sergej opet bolji od Holanda, Junajted šokirao Pariz, “petarda” Barselone

Od 21 sat sastaju se Bajern – Atletiko Madrid, Inter – Borusija Menhengladbah, Mančester siti – Porto, Olimpijakos – Olimpik Marselj, Ajaks – Liverpul i Mitjeland – Atalanta.

DRUGO POLUVREME

20.46′ – ZAVRŠENE UTAKMICE U MADRIDU I SALCBURGU

20.43′ – VAR PONIŠTIO GOL REALU

U drugom minutu nadoknade vremena Realu je poništen gol zbog ofsajda Vinisijusa. Madriđani su imali korner sa desne strane, usledilo je dodavanje na ivicu kaznenog prostora odakle je iz prve šutirao Varan, lopta je prošla kroz mnogo nogu i završila iza leđa golmana Šahtjora, kojeg je pogledala sreća jer se Vinisijus Žunior našao ispred njega i markirao ga, zbog čega je Srđan Jovanović, posle konsultacija sa VAR sobom poništio gol.

20.41′ – POČELA NADOKNADA VREMENA

U Madridu će se igrati još tri minuta nadoknade vremena, dok će se u Salcburgu igrati 60 sekundi duže.

20.39′ – SALCBURG JURI TRI BODA

Pokušavaju fudbaleri Salcbuerga da stignu do pobede. U 88. minutu imali su dva kornera, ali nije bilo veće opasnosti po gol Lokomotive.

20.35′ – PROMENA U ŠAHTJORU

Sudakov je u 86. minutu zamenio Dentinja. Minut kasnije Militao dobija žuti karton.

20.25′ – GOOOL

Lokomotiva poravnava rezultat u Salcburgu u 75. minutu. Živoglijadov je odlično centrirao sa desne strane, na drugoj stativi se našao Lisakovič, koji je glavom pogodio bliži ugao Stankovićevog gola. Strelac drugog gola za Lokomotivu ušao je na teren samo šest minuta ranije umesto Mirančuka.

20.24′ – PROMENA U SALCBURGU

U 75. minutu promena u Salcburgu. Okugava je zamenio Kamaru.

20.20′ – NOVA PROMENA ZIDANA

U 70. minutu Toni Kros menja Luku Modrića.

20.14′ – NEVEROVATAN PROMAŠAJ TETEA

Kakvu je priliku propustio je Šahtjor u 64. minutu. Tete je izašao sam pred Kurtou, ali je odugovlačio, prišao je previše golmanu Reala koji je odlično istrčao i nogom uspeo da odbrani izvestan pogodak.

20.09′ – GOOOL

Real se “vraća iz mrtvih”. Vinisijus Žunior je samo sedam sekundi proveo na terenu, pre nego što je zatresao mrežu rivala. Oduzeo je loptu rotivniku pred kaznenim prostorom i onda rutinski krunisao svoj dobar posao.

20.06′ – TETE PROPUŠTA PRILIKU DA DOTUČE REAL

Samo što su pošli sa centra fudbaleri Šahtjora su imali priliku da dotuku Real. Kornienko je odlično prošao po levoj strani, sa gol aut linije je “zavrnuo” loptu ka penalu, Tete je natrčao i sa sedam metara šutirao iz prve pored gola iz odlične prilike. Stiče se utisak da mu je zasmetao jedan saigrač. Zidan u 59. minutu menja Luku Jovića sa Vinisijusom Žuniorom.

20.05′ – GOOOL

Real smanjuje rezultat u 54. minutu. Luka Modrić je sve sam odradio, sa dve finte se izborio za dobru poziciju za šut, koju je iskoristio i fenomenalnim golom sa dvadesetak metara dao saigračima preko potreban vetar u leđa.

20.01′ – GOOOL

Salcburg u 50. minutu pravi preokret. Najpre je defanziva gostiju napravila veliku grešku ostavivši Junuzovića samog na ivici kaznenog prostora, a potom je kapiten domaćih imao puno sreće jer je lopta posle njegovog šuta pogodila Ćorluku, promenila pravac i završila u mreži. Keita u 52. minutu pogađa stativu, posle čega ustupa mesto na terenu Beriši.

20.00′ – PRVA PRILIKA ZA REAL U NASTAVKU MEČA

Asensio je dobro šutirao sa dvadesetak metara u 49. minutu, ali je Trubin uspeo da interveniše.

19.56′ – ZIDAN NAPRAVIO JEDNU IZMENU

Strateg Reala je na poluvremenu napravio jednu promenu. Karim Benzema je zamenio Rodriga. Na meču u Salcburgu nije bilo promena u sastavima u odnosu na početak meča.

PRVO POLUVREME

19.39′ – GOOOL

Salcburg dolazi do izjednačenja u 45. minutu. Posle kornera sa leve strane Soboslaj je dobio loptu na ivici kaznenog prostora. Uputio je perfektan šut, posle kojeg se lopta od prečke odbila u mrežu Lokomotive. Čim su gosti pošli s centra, arbitar je odsvirao kraj prvog poluvremena. Završeno je i prvih 45 minuta u Madridu.

19.37′ – GOOOL

Real je nokautiran u prvom poluvremenu, Šahtjor u 42. minutu postiže i treći gol. Ponovo je Tete uradio veliki deo posla, sjajno je na ivici kaznenog prostora petom ostavio loptu Solomonu, koji je ušao u šesnaesterac i onda plasiranim udarcem poslao loptu pored Kurtoe u mrežu.

19.34′ – PRILIKA ZA SALCBURG

Izveli su domaći brz kontranapad u 39. minutu, Kamara je dobio odličnu povratnu loptu i šutirao iz prve sa dvadesetak metara. Golman Lokomotive je ostao ukupan, ali je na njegovu sreću lopta završila pored stative.

19.27′ – GOOOL

Šahtjor je duplirao vođstvo u Madridu! Tete je u 33. minutu odlično šutirao iskosa sa desne strane, Kurtoao je uspeo da odbije loptu, ali je Tete nespretno natrčao i zatresao sopstvenu mrežu.

19.23′ – GOOOL

Šahtjor vodi u Madridu! Tete je u 29. minutu sjajno plasirao loptu u donji desni ugao Kurtoinog gola, pošto je prethodno najveći deo posla u kaznenom prostoru Madriđana odradio Kornienko, koji je saigrača ostavio usamljenog na desetak metara od gola Reala.

19.18′ – ŠANSA ZA SALCBURG

Austrijski tim je u 23. minutu izveo prvu konkretniju akciju. Koita je odlično proigrao Daku, napadač Salcburga je otišao malo više udesno, ali je golman Lokomotive uspeo da mu uđe u šut i loptu izbije u korner, posle kojeg nije bilo nikakve opasnosti za goste. U 26. minutu pokušao je i Ulmer, ali je ponovo čuvar mreže ruskog tima bio na mestu.

19.13′ – GOOOL

Lokomotiva vodi u Salcburgu posle 18. minuta igre. Izveli su gosti korner sa desne strane, jedan fudbaler ruskog tima je na prvoj stativi glavom prebacio loptu na visinu penala, gde je Eder bio najviši u skoku i preciznim udarcem glavom pogodio malu mrežu Stankovićevog gola.

19.08′ – SJAJNA PRILIKA ZA ŠAHTJOR

Kakvu priliku je propustio Šahtjor! Majikon je sjajno dubinskom loptom izbacio Marlosa, koji je izašao sam pred Kurtou, ali je fudbaler gostiju loše šutirao pa je iskusni čuvar mreže relativno lako intervenisao.

19.04′ – PRVI ŽUTI KARTON

Prvi žuti karton na današnjim duelima dobio je Kornienko u 8. minutu.

19.02′ – LOKOMOTIVA OPASNIJA NA POČETKU

Ruski tim je opasniji na početku meča u Salcburgu. Domaće je odličnom intervencijom sačuvao Stanković, posle šuta Mirančuka.

18.59′ – PRVA PRILIKA ZA REAL

Prvi je zapretio Real. Kombinovali su Asensio i Marselo u 4. minutu, ofanzivac Madriđana je ušao u kazneni prostor Šahtjora po levoj strani i iskosa sa desetak metara uputio šut, ali je golman gostiju nogama uspeo da interveniše.

18.55′ – POČELI MEČEVI U MADRIDU I SALCBURGU

Počela su prva dva meča drugog dana Lige šampiona.

 18.30′ – STARTNE POSTAVE

REAL MADRID – ŠAHTJOR
Real Madrid: Kurtoa, Mendi, Eder Militao, Varan, Marselo, Modrić, Kazemiro, Valverde, Rodrigo, Asensio, Jović.

Šahtjor: Trubin, Kornienko, Bondar, Hočolava, Bondar, Dodo, Majkon, Markos Antonio, Tete, Solomon, Marlos, Dentinjo.

SALCBURG – LOKOMOTIVA
Salburg: Stanković, Valci, Ramaljo, Veber, Ulmer, Mvepu, Junuzović, Kamara, Soboslaj, Daka, Koita.

Lokomotiva: Marinato, Ribus, Ćorluka, Serkeira, Živoglijadov, Mirančuk, Kulikov, Krikovijak, Žemlatedinov, Smolov.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike