Real je apsolutni vladar Evrope! Kralj krunisan osvajanjem Superkupa!

10.08.2022

20:52

0

Autor: 24sedam

Madriđani savladali Ajntraht 2:0

Real je apsolutni vladar Evrope! Kralj krunisan osvajanjem Superkupa!
Tan2022-8-10_22312694_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Sergei Grits

Madridski Real je apsolutni vladar Evrope. Pošto su prošlu sezonu zatvorili osvajanjem Lige šampiona, izabranici Karla Anćelotija su u novu takmičarsku godinu ušli podizanjem pehara namenjenog pobedniku Superkupa Evrope. Kralj je novu internacionalnu krunu stavio na glavu u Helsinkiju, gde je relativno lako izašao na kraj sa prošlosezonskim osvajačem Lige Evrope Ajntrahtom – 2:0.

Nemci su već na prvom ozbiljnom ispitu mogli da vide koliko će im nedostajati Filip Kostić. Srpski reprezentativac nije ni otputovao sa timom na meč Superkupa Evrope jer ga sati dele od prelaska u Juventus, pa je Ajntraht gotovo bez "ispaljenog metka" položio oružje pred Realom.

Svoju priliku večeras Nemci su isputili u 12. minutu. Bore je sjajano uposlio Kamadu, koji je istrčao sam ispred Kurtoe i solidno šutirao, ali je Belgijanac pokazao zašto se smatra jednim od najboljih čuvara mreže na planeti.

To je bilo praktično sve što je večeras moglo da se vidi od tima iz Frankfurta protiv favorizovanog rivala, koji je do prednosti došao u finišu prvog poluvremena. Igrao se 37. minut kada je Vinisijus najpre odigrao dupli pas sa Karimom Benzemom, nakon čega je napravio sjajan prodor po levom boku i jako dobro šutirao, ali je Kevin Trap bio na visini zadatka i lopta je završila u korneru.

Upravo taj ubačaj iz ugla prethodio je golu koji je postigao David Alaba. Toni Kros je centrirao, a Benzema skočio i poslao loptu ka stativi, gde se najbolje snašao Kazemiro i vratio loptu ka Austrijancu koji je bez mnogo problema prosledio u nebranjenu mrežu.

Drugo poluvreme je nastavljeno u ritmu prvog. Real je silovito napadao u želji da na vreme obezbedi pobedu, dok je Ajntraht samo puka sreća čuvala od toga. Najbliži drugom pogotku Madriđani su bili u 61. minutu kada je asistent kod prvog gola Kazemiro odlično šutirao sa 20-ak metara, ali je lopta pogodila prečku i odbila se preko gola.

Međutim, već sledeća prilika pretočena je u pogodak. U 65. minut je Vinisijus uposlio Benzemu, koji nije najsjajnije šutirao sa 15-ak metara. Ipak, reakcija golmana Trapa nije bila onakva na kakve smo od njega navikli, te mu je lopta prošla kroz ruke i završila u golu, čime je iščezla i poslednja nada Ajntrahta da može do istorijskog trijumfa.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike