Zvezdu samo korak deli od plej-ofa za LŠ! Stanković ne kalkuliše! Izabrao je ovih 11! (SASTAV)

08.08.2022

17:52

0

Autor: D. N.

Na spisku putnika nisu bili Ivanić, Pešić, Rodić, Pankov i Krstičić

Zvezdu samo korak deli od plej-ofa za LŠ! Stanković ne kalkuliše! Izabrao je ovih 11! (SASTAV)
Dejan Stanković - Copyright MN Press

Posle ubedljive pobede od 5:0 nad Pjunikom, u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, fudbaleri Crvene zvezde veoma su blizu plasmana u plej-of. Naravno, plasman mora da se potvrdi, a u konkurenciji za startnu postavu je 21 ime.

Toliko je fudbalera šef stručnog štaba Dejan Stanković poveo u Jermeniju.

Na put nisu krenuli Milan Rodić (zbog crvenog kartona), Mirko Ivanić, Aleksandar Pešić, ali ni Radovan Pankov i Nenad Krstičić. Ali, kako je rekao Stanković u najavi meča, ima dovoljno kvalitetnih igrača koji će biti adekvatne zamene. 

Takođe je rekao da se ide na pobedu, pa treba očekivati najjači mogući sastav, bez mnogo kalkulacija.

Očekuje se da na golu bude Milan Borjan, a defanzivna linija će biti prilagođena situaciji sa Rodićem. Tako će na njegovo mesto (levog beka) uskočiti Marko Gobeljić koji može da igra na nekoliko pozicija. Desno će biti Strahinja Eraković, a štoperi Nemanja Milunović i Aleksandar Dragović. Pomenuta trojka bila je startna i u prvom duelu u Beogradu.

Ispred bi trebalo da budu Kings Kangva i Gelor Kanga.

Još bliže golu Pjunika bi trebali da budu trostruki strelac iz beogradskog meča, Osman Bukari, Aleksandar Katai i Stefan Mitrović koji se takođe upisao u strelce.

Najistureniji bi trebalo da bude Milan Pavkov, s obzirom na izostanak Pešića koji je bio od prvog minuta na terenu u prvom meču. Ukoliko bude jasno da je plasman dalje obezbeđen, moguće je da šansu dobije i Ohi Omoijuanfo koji je trenutno u dugom planu.

U prvom meču sa klupe su ulazili Seku Sanogo, Mitrović, Ibrahim Mustafa, Slavoljub Srnić i Pavkov.

Dakle, startnih 11 u Jerevanu trebalo bi da izgleda ovako: Borjan. Eraković, Milunović, Dragović, Gobeljić, Kangva, Kanga,  Bukari, Katai, Mitrović i Pavkov.

Utakmica je na programu sutra, od 19 časova, uz direktan prenos na Premium 1 TV Arena sport, kao i na RTS 1.

U slučaju prolaska dalje, Zvezda će igrati protiv boljeg iz okršaja Makabija iz Haife i Apolona sa Kipra. Na osnovu rezultata iz prvih utakmica (5:0 i 4:0) bliži prolasku dalje su Zvezda i Makabi.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike