Kakav je gospodin Dris Mertens! Napoli ga se odrekao, a on odbio Juventus da ne bi igrao protiv kluba koji voli!

05.08.2022

12:26

0

Autor: 24sedam

Belgijanac je uradio sve kako bi i posle devet godina ostao na Maradona stadionu, ali su ga čelnici "odjavili"

Kakav je gospodin Dris Mertens! Napoli ga se odrekao, a on odbio Juventus da ne bi igrao protiv kluba koji voli!
profimedia-0691843184 - Copyright Profimedia

Nema mnogo fudbalera koji bi uradili ono što radi belgijski fudbalski internacionalac Dris Mertens! Možemo samo da kažemo "svaka čast, majstore".

Za devet godina koliko je nosio dres Napolija svrstao se u red legendi kluba, a sada mora da ga napusti. I to protiv svoje volje!

Belgijanac je naime želeo da produži ugovor sa klubom, nije tražio nikakvo povećanje primanja, ali čelnici Napolija nisu hteli da mu izađu ususret. Ponuđena mu je drastično manja plata, čime mu je jasno stavljeno do znanja da se na njega više ne računa.

A onda je stigla ponuda nad ponudama. Juventus je pozvao Mertensa i ponudio  mu dvogodišnju saradnju. Ali... Mertens je pokazao da je pre svega ljudina i odlučio da zahvali Staroj dami na ponudi jer ne želi da pojača nijednog od Napolijevih konkurenata!

Očigledno je da Belgijanac Napulj doživljava kao svoj grad, a o njegovom emotivnom oproštaju od Napolija će se dugo pričati.

- Dragi moji sugrađani Napolitanci. Znao sam da će ovaj dan doći, ali nikad nisam ni pomislio da će mi biti ovoliko teško pozdraviti se sa ovim gradom koji me je  usvojio, voleo i podržao bilo da su vremena  bila teška ili lepa. Rekordi i pobede biće u knjigama, ali ljudi i ovaj  grad će zauvek biti u mom srcu - počeo je Mertens, koji je pozdravnu  poruku snimio sa sinčićem u naručju:

 

 

- Toliko sam ponosan što se moj sin Ćiro rodio u Napoliju. Kada bude putovao po svetu on će zauvek biti Napolitanac! Ja, za razliku od njega, nisam rođen ovde, ali za devet godina Napoli je postao moj dom i ušao mi u krv. Zbog toga sam odlučio da zadržim svoju kuću, kako bih mogao da se vratim kad god poželim.

Mertens je za kraj ostavio direktno obraćanje navijačima, prijateljima, svim ljudima sa kojima je ikada sarađivao u klubu.

- Ima samo jednu reč. Hvala! Moj odlazak nije onakav kakav bih ja želeo da bude, ali za mene ovo nije "zbogom". Može samo da bude "vidimo se kasnije". Napoli, kakve smo uspomene ispisali...

Belgijanac je na završetku oproštajne poruke podelio filmić sastavljen od velikih i životnih trenutaka za vreme boravka u Napoliju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike