Odgovorio na prozivke za malteške konobare i kuvare, pričao o misterioznoj alergiji... Ova Sivićeva konferencija će se prepričavati

05.08.2022

15:48

0

Autor: 24sedam

Radnički će gostovati u Lučanima, oba tima imaju po bod

Odgovorio na prozivke za malteške konobare i kuvare, pričao o misterioznoj alergiji... Ova Sivićeva konferencija će se prepričavati
Sivić - Copyright MN Press

Posle tri odigrane utakmice u novoj sezoni Superlige Srbije niški Radnički ima samo jedan bod. Uz to, ekipa Tomislava Sivića eliminisana je iz kvalifikacija za Ligu konferencija od Gzire sa Malte. Posle toga, bilo je kritika i na račun Nišlija.

Konkretno, Milorad Kosanović je u izjavi za Kurir rekao da na Malti fudbal igraju "konobari, kuvari, ovi što puštaju muziku iz Južne Amerike i prijave se da igraju fudbal".

Usledila je i reakcija Sivića.

- U Srbiji ste uvek imali stručnih konsultanata, koji se, posle utakmica kao što je bila ova naša sa Gzirom, jave sa svojom ekspertizom, koja je, naravno, uvek negativna. Pokazalo se da to baš nisu "konobari i kuvari". Četiri-pet igrača Gzire bili bi pojačanja za 90 odsto naših superligaša.

Ne bih da polemišem sa "ekspertima", svako ima pravo da iznese svoje svoje mišljenje. Mada, jedan gospodin koji je komentarisao naš poraz od Gzire je poput onih ljudi koji odu u kafanu i naruče jednu veselu pesmu od Tome Zdravkovića (čije su pesme mahom tužne prim. aut.). Otprilike tako i od njega možete čuti nešto pozitivno - kazao je Sivić koji doduše nikoga nije imenovao, ali "ako se pročita između redova"...

Povod za celu priču je bio rezultat prve utakmice 3. kola u kojoj je Gzira u Austriji, protiv Volfsbergera odigrala bez golova i tako napravila iznenađenje.

Ali ovo je bio samo jedan deo konferencije Sivića koji je najavio duel 5. kola Superlige. Fudbaleri Radničkog u subotu od 21 sat gostovaće Mladosti iz Lučana. Kao što je rečeno, imaju samo jedan bod i meč manje. Mladost takođe ima loš start šampionata. I ona ima jedan bod, ali iz sva četiri duela.

- Nekako nema smisla da svaki put kada izađem ovde pred vas pričam o problemima, ali zaista je neverovatno sa čime se sve suočavamo. Konkretno, za Lučane, nema Savića, nema Marjanovića, nema Tomića, sve zbog povreda. Nema Pejovića i Gakua zbog crvenih kartona. Sada se pojavio i Škrbić, ali još je daleko njegov povratak na teren.

Imam igrače pred sobom, a zapravo ih nemam, ne mogu na njih da računam. Na sve ovo, kod nekoliko igrača se juče pojavila nekakva alergija. Osuli su se po celom telu, otišli su kod doktora da prime injekcije, da vidimo koliko će to da se širi, da li će uopšte moći da igraju - objasnio je Sivić, na pres konferenciji na Čairu, zbog čega, prvi put od početka sezone, nije mogao da izdiktira startnu postavu.

- Uprkos svim pobrojanim problemima, ipak iza sebe imamo jednu kvalitetnu radnu nedelju. Dobro smo trenirali, ali i mnogo pričali. Treba biti jak kad je najteže, treba se podići u ovakvoj situaciji, a niko nam tu ne može pomoći, osim mi sami sebi na terenu, dobrom igrom i pozitivnim rezultatom.

Mladost je dugogodišnji superligaš, iskusna i kao klub, i kao tim, i kao skup pojedinaca. Sad su čak malo i podmladili ekipu, ali nekolicinom ekstra talenata. Dobro su igrali i protiv Zvezde i protiv Kolubare, iako su oba meča izgubili. Svesni smo onog što nas čeka. Daćemo sve od sebe, samo je pitanje koliko ćemo imati prostora za rotacije da iznesemo utakmicu do kraja - zaključio je iskusni trener.

Meč će biti direktno prenošen na Premium 2 TV Arena sport, a glavni sudija će biti Novak Simović.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike