Zvezdi sudi dobro poznato lice! Sa Škotom su se već upoznali u Ligi šampiona!

05.08.2022

14:19

0

Autor: D. N.

Revanš je u utorak, a crveno-beli imaju prednost od 5:0

Zvezdi sudi dobro poznato lice! Sa Škotom su se već upoznali u Ligi šampiona!
Vilijam Kalum - Copyright MN Press

Određene su i sudije za revanš 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Pjunika i Crvene zvezde. Reč je o Škotima, a arbitre će predvoditi Vilijam Kalum. Pomagaće mu Dejvid Mekgiki i Frensis Konor, a za četvrtog je delegiran Kevin Klensi.

Kalum je rođen 1979. godine u Glazgovu, a po zanimanju je profesor veronauke u katoličkoj srednjoj školi Kardinal Njumen u Belšilu. Počeo je da sudi 2000. i za pet godina je napredovao do škotske Premijer lige.

Od 2006. godine je na listi FIFA sudija, a od juna 2012. godine nalazi se u elitnoj grupi sudija Svetske fudbalske asocijacije.

Zanimljivo je da je Kalum već sudio Zvezdi. Delio je pravdu u susretu sa Pari Sen Žermenom u okviru grupne faze Lige šampiona, u decembru 2018. godine.

U Beogradu su pobedili su "Sveci" sa 4:1, a jedini gol za crveno-bele dao je Marko Gobeljić, koji je i sada u klubu.

MN Press
 

Sudio je i reprezentaciji Srbije, protiv Luksemburga (pobeda od 1:0) u kvalfikacijama za Mundijal u Kataru, kao i protiv Rusije u Ligi nacija (poraz od 3:1).

MN Press
 

Podsetimo, u prvom meču na "Rajku Mitiću" je bilo 5:0 za Zvezdu, pa bi revanš u utorak (19.00) trebalo da bude formalnost.

Ako prođu i Jermene, igraće sa boljim iz okršaja Makabija Haife i Apolona. Izraelci su u prvom duelu pobedili Kiprane sa 4:0.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike