Obrukao se Saletov CSKA, Birmančević i Jovanović strelci u pobedama Malmea i Makabija iz Tel Aviva!

04.08.2022

21:04

0

Bugarski tim u Sofiji poražen od irskog Sent Patriksa

Obrukao se Saletov CSKA, Birmančević i Jovanović strelci u pobedama Malmea i Makabija iz Tel Aviva!
sale ilic - Copyright Printscreen/YouTube/CSKA Sofia FC

Srpski fudbaler Veljko Birmančević upisao se u strelce u trijumfu Malmea nad Dudelanžom (3:0) u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Šveđani su sve golove postigli u drugom poluvremenu, a posao im je bio olakšan jer su Luksemburžani od 31. minuta igrali sa igračem manje posle isključenja Morena.

Birmančević je postigao treći gol za Malme u 85. minutu, a na teren je ušao u 69. minutu zamenivši Bergeta koji je prethodno promašio penal u 48. minutu.

Još jedan potencijalni reprezentativac Srbije - Ðorđe Jovanović postigao je prvi gol u trijumfu Makabija iz Tel Aviva nad grčkim Arisom (2:0) u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Drugi gol za Izraelce, koje s klupe pretvodi srpski trener Vladimir Ivić, dao je veteran Eran Zahavi (35).

U kvalifikacijama za treće po jačini UEFA klupsko takmičenje bolan poraz doživeo je i Saša Ilić sa njegovim CSKA iz Sofije.

Bugarska ekipa poražena je na svom terenu od irskog Sent Patriksa 1:0 (0:0). Jedini gol u prestonici Bugarske postigao je finski defanzivac Serž Atakaji, koji je u 87. minutu obezbedio Ircima prednost pred revanš u Dablinu 11. avgusta.

Utakmicu na Stadionu bugarske armije posmatrao je i legendarni bugarski fudbaler Hristo Stoičkov, koji je jedan od vlasnika CSKA iz Sofije.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike