Gde je to Saša Ilić otišao? Otkriveno zbog čega je legendarni trener napustio CSKA posle samo 34 dana!

02.06.2022

16:00

0

Autor: 24sedam

Mladi srpski strateg, sva je prilika, neće imati lak posao

Gde je to Saša Ilić otišao? Otkriveno zbog čega je legendarni trener napustio CSKA posle samo 34 dana!
20210918npIlicSasa01 - Copyright MN Press

Legendarni kapiten Partizana Saša Ilić od danas započinje internacionalnu trenersku karijeru. Posle neslavno završene epizode u Čukaričkom, nekadašnji lucidni vezista je odlučio da prihvati ponudu sofijskog CSKA, sa kojim je potpisao dvogodišnji ugovor.

Bivši reprezentativac stiže u Sofiju kao naslednik Alana Pardjua, koji je klupu bugarskog velikana napustio posle samo 34 dana od kako je preuzeo brigu o prvom timu.

Klupko oko te odluke polako je počelo i da se odmotava, pa je tako u javnost isplivalo zbog čega se nekadašnji menadžer Vest Hema i Kristal Palasa odlučio na taj potez, a razlog nije nimalo naivan.

Naime, Pardju je podneo ostavku na mesto trenera i tehničkog direktora zbog toga što su navijači CSKA gađali bananama tamnopute fudbalere sofijskog kluba.

Incident se dogodio uoči prvenstvene utakmice protiv Boteva iz Plovdiva, kada su četiri prvotimca CSKA bila izložena rsističkom vređenju svojih pristalica, koji su potom odbili da izađu na teren ali su kasnije ubeđeni da ipak zaigraju.

- Događaji pre i posle meča sa Botevom nisu bili prihvatljivi za mene, mog pomoćnika, niti za naše igrače. Mala grupa organizovanih rasističkih navijača koji su pokušali da sabotiraju ovu utakmicu nisu ono što želim da vodim i predstavljam. To definitivno nije pravi put za CSKA, jer takav klub zaslužuje mnogo više – kazao je Pardju.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike