Kulibali zbog Čelsijevog dresa sa brojem 26 pozvao legendarnog Džona Terija i napravio ludnicu među navijačima!

02.08.2022

05:05

0

Autor: 24sedam

Iskusni defanzivac ekspresno kupio fanove londonskog kluba

Kulibali zbog Čelsijevog dresa sa brojem 26 pozvao legendarnog Džona Terija i napravio ludnicu među navijačima!
profimedia-0710856804 - Copyright Profimedia

Stigao je Kalidu Kulibali kao jedno od najvećih pojačanja u Čelsi ovog leta, da bi jednim sjajnim potezom naprečac ušao u srca fanova londonskog kluba.

Iskusni defanzivac, koji je Napolitancima plaćen 34 miliona funti, zadužio je plavi dres sa brojem 26, koji na „Stamford bridžu“ ima posebnu težinu s obzirom da ga je tokom cele karijere nosio legendarni kapiten „plavaca“ Džon Teri.

Koliko je breme na svoja pleća preuzeo Kulibali najbolje govori to što Čelsijev „26“ niko nije nosio od kako ga je Teri razdužio 2107. godine. Zbog toga je senegalski defanzivac odlučio da zatraži „blagoslov“ od nekadašnjeg engleskog reprezentativca koji je taj broj na „Stamford bridžu“ nosio skoro dve decenije.

- Džone, hteo sam nešto da te pitam… Kao što znaš, nosio sam broj 26 u Napoliju, a vidim da, otkad si ti otišao iz kluba, niko ga nije uzeo. Ne znam da li je povučen ili niko ne želi da ga nosi, ali ja bih želeo da te pitam da li je moguće da se koristi – pričao je Kulibali u telefonskom razgovoru sa Terijem, koji je odmah odgovorio:

- Slušaj, „26“ mi je veoma poseban. Druže, stvarno cenim što si me pozvao i nije problem da ga uzmeš, apsolutno mi je zadovoljstvo. Želim ti sve najbolje, jer znam koliko mi je taj broj bio važan, a očigledno je i tebi.

Pošto mu se Kulibali zahvalio, dodavši da će biti teško igrati u tom dresu, Teri je u stilu pravog kapitena istakao:

- Bez pritiska druže, ti ćeš osvajati trofeje za nas… U redu?

Podsetimo, Džon Teri je u Čelsiju sa brojem 26 na leđima odigrao 717 utakmica, postavši najuspešniji kapiten u istoriji „plavaca“ sa osvojenih 15 velikih trofeja, a zbog čega među navijačima ima status božanstva najbolje pokazuje razlog zbog kojeg nikada nije želeo da promeni broj na dresu.

- Kada sam ušao u prvi tim Čelsija to je bio moj prvi broj. Video sam neke navijače sa mojim imenom i brojem na dresovima, posle čega nisam želeo da plaćaju ponovo za novi dres – pričao je pre nekoliko godina Džon Teri.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike