Borjan do kraja u Zvezdi! Sada želimo neko polufinale, finale Lige šampiona ili Lige Evrope! (FOTO)

27.07.2022

13:59

0

Autor: 24sedam

Ugovor je produžen do 2026. godine

Borjan do kraja u Zvezdi! Sada želimo neko polufinale, finale Lige šampiona ili Lige Evrope! (FOTO)
Milan Borjan 1 - Copyright Printscreen/FK Crvena zvezda

Mlan Borjan je produžio ugovor sa Crvenom zvezdom, i to do 2026. godine. Prethodni je isticao narednog leta, a danas je produženje ozvaničeno u prisustvu predsednika kluba iz Ljutice Bogdana, Svetozara Mijailovića i sportskog direktora Mitra Mrkele.

- Velika čast je produžiti ugovor sa Crvenom zvezdom. Ovo je jedna velika porodica, moja druga kuća. Čast mi je da mogu da budem još četiri godine ovde, a Bože zdravlja i posle toga. Imam još veću želju i ambiciju, da ostvarimo još bolje rezultate. Iza nas su titule, rezultati, koeficijent, dve Lige šampiona, tri Lige Evrope - kazao je kapiten i golman crveno-belih, a onda naglasio i značaj kolektiva, za sve ono što je učinjeno

- To je zasluga celog kluba, svi zajedno smo doprineli tome. Zvezda raste iz dana u dan, vratili smo je tamo gde joj je mesto. Sada želimo neko polufinale, finale Lige šampiona ili Lige Evrope. Treba verovati u to, ja uvek verujem - nastavio je Borjan za klupsku televiziju.

Printscreen/FK Crvena zvezda
 

Ukoliko ugovor odradi do samog kraja, po broju utakmica, ali i po stažu u Ljutice Bogdana će stati uz rame sa najvećim legendama kluba.

- Biti u takvom društvu je zaista neverovatno, nikada nisam ni pomislio da ću to nekad uraditi. Čast i privilegija, ovo je moja druga kuća, presrećan sam što mi svi u klubu tako veruju. Sad treba da idemo napred, osvajamo titule i igramo grupne faze evropskih takmičenja. Sve zavisi od zdravlja, nadam se da ću i posle ovog ugovora ostati u Crvenoj zvezdi - podvukao je Borjan koji trenutno ima 231 utakmicu.

Već u narednim danima imaće priliku da ovu brojku poveć s obzirom da je za petak (21.00) zakazan duel sa Radnikom u Superligi, a za sredu (20.45) sa Pjunikom u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

- Podrška naših navijača nam je izuzetno bitna. Oni su naš 12. igrač i pozivam ih ovom prilikom da dođu u što većem broju i podrže nas, jer nam to mnogo znači. Veliki vetar u leđa nam daju i nadam se punom stadionu već protiv Radnika, a onda i u meču sa Pjunikom. Pokazali su mnogo puta do sada da su najbolji navijači na svetu i pozivam ih da budu uz nas i dalje.

Ima Borjan i omiljenu utakmicu u Crvenoj zvezdi, ali verujem da će u budućnosti biti još nezaboravnih mečeva.

- Omiljena utakmica mi je ona protiv Krasnodara na Marakani gde je sve krenulo... Ta emocija, ljubav navijača, ljudi su plakali na tribinama, to je bilo neverovatno. Nadam se da će biti još takvih utakmica. U budućnosti, Zvezda može mnogo toga da donese, jer ovaj klub budi emocije i nadam se da će i narednih godina biti tako - istakao je Borjan.

Predsednik kluba Mijailović je čestitao našem kapitenu produžetak ugovora.

FK Crvena zvezda
 

- Lepa i radosna vest za sve zvezdaše. Milan će na ovaj način sebe uvrstiti u red igrača koji su vremenom trajanja u Crvenoj zvezdi obeležili njenu istoriju i uz rezultate koje je do sada postigao, nadam se da će Crvena zvezda sa ovim kapitenom biti još bolja u periodu u kom potpisuje ugovor. Milanu sam poželeo puno sreće, da dugo traje, da bude optimista u životu, ali i ličnu sreću njegovoj prvoj porodici, jer je i sam rekao da je Zvezda njegova druga porodica, te da i on neguje prave vrednosti, jer to je ono što naš klub čini.

Mali je broj igrača koji su obeležili Crvenu zvezdu u smislu da su toliko dugo vremena proveli u klubu, a Milan ovim ulazi u društvo Rajka, Džaje i Pižona koji su po 10 godina bili u klubu. Samo zdravlje da ga posluži, sve ostalo ima, i malo ono iskustvo iz šampionskog tima kada smo se popeli na vrh Evrope. I tada smo imali osnovu tima na okupu i dopunjavali ga, a nadam se da će momci doživeti to što sam ja doživeo 1991. godine. Danas je počela prodaja karata za Pjunik, posle nepunih pola sata je 50 zvezdaša već kupilo karte za tu utakmicu, ali prvo nas čeka duel sa Radnikom - istakao je Mijailović.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike