Zvezda dobila (ne)očekivanog rivala! Pjunik razbio i šokirao Dudelanž!

26.07.2022

19:23

0

Autor: 24sedam

Crveno-beli protiv šampiona Jermenije počinju napad na Ligu šampiona

Zvezda dobila (ne)očekivanog rivala! Pjunik razbio i šokirao Dudelanž!
Crvena zvezda - Mladost10 - Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde dobili su (ne)očekivanog rivala u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Srpski prvak će evropsku odiseju ove sezone početi protiv Pjunika, koji je u revanšu drugog kola kao gost šokirao Dudelanž – 4:1.

Podsetimo, u prvom meču Dudelanž je slavio 1:0 i tada se činilo da će uzvratna utakmica predstavljati samo formalnost za najbolji tim Luksemburga. Međutim, domaćin je večeras potpuno razočarao, dozvolivši Pjuniku da napravi ogroman preokret, pošto je od 21. minuta Dudelanž u ukupnom rezultatu imao dva gola viška.

Sve je do polovine prvog poluvremena išlo na vodenicu domaćina, koji je u 21. minutu poveo golom Hasana. Međutim, radost Dudelanža bila je kratkog daha, iako se verovatno niko od Luksemburžana nije previše zabrinuo kada je samo tri minuta kasnije Žuninjo poravnao rezultat. 

Ipak, start drugog dela igre nagovestio je da bi Luksemburžani mogli da upadnu u probleme. Igrao se 53. minutu kada je bosanskohercegovački napadač Luka Juričić doveo Pjunik u vođstvo, da bi u 76. minutu Jusuf Otubanjo otvorio Jermenima vrata treće kvalifikacione runde za elitno takmičenje.

Očekivano, domaćin je u poslednjih 20-ak minuta meča sve karte bacio na napad. Jedna lopta u mreži rivala Dudelanžu bi obezbedila dodatnih pola sata igre, međutim u Luksemburgu je usledio potpuni šok, kada je u 85. minutu svojim drugim golom na meču Juričić odveo Jermene na megdan Zvezdi.

Izabranici Dejana Stankovića će šampiona Jermenije dočekati na stadionu „Rajko Mitić“ 2. ili 3. avgusta, dok se revanš igra u Jerevanu 9. avgusta.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike