Zvezdino dete uz rame Ibrahimoviću! Joveljić ispisuje istoriju najtrofejnijeg kluba u MLS!

26.07.2022

17:32

0

Autor: 24sedam

Mladi srpski napadač postao tek četvrti igrač koji je ovo uspeo

Zvezdino dete uz rame Ibrahimoviću! Joveljić ispisuje istoriju najtrofejnijeg kluba u MLS!
joveljić - Copyright Printscreen/Twitter

Mladi srpski napadač Dejan Joveljić zadivio je ljubitelje fudbala u SAD. Centarfor LA Galaksija poslednjih nedelja igra fudbal života, što je materijalizovao ulaskom u istoriju najtrofejnijeg kluba u MLS.

Nekadašnji đak Crvene zvezde je minulog vikenda golom u nadoknadi vremena overio trijumf Galaksija protiv Atlante (2:0), kojim je klub iz Los Anđelesa prekinuo niz od tri vezana poraza.

Ovim pogotkom Joveljić se svrstao među samo tri igrača Galaksija koji su uspeli da postignu gol na šest uzastopnih utakmica na domaćem terenu, a jedan od njih je i legendarni Zlatan Ibrahimović, koji je to uspeo 2019. godine.

 

 

Sada i američki mediji kreću da vrše pritisak na trenera Grega Vanija da Joveljić postane stalni član ekipe koja počinje mečeve, pošto se od 19 odigranih utakmica samo na pet našao u srtartnih 11. Srpski napadač je vodeći strelac MLS među igračima koji ulaze sa klupe, a najproduktivniji je igrač lige na poslednjih šest mečeva po doprinosu postignutih golova.

Zbog toga novinari u SAD predviđaju da bi u nastavku sezone LA Galaksi mogao da promeni formaciju i zaigra sa dva najisturenija igrača od starta utakmice, a kada su Joveljić i Čičarito Ernandez prvi put ove takmičarske godine činili napadački tandem njihov tim je ubedljivo savladao Montreal 4:0.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike