Bivši partizanovci ponovo na istom zadatku! Krstajić u stručni štab pozvao Bugarina kojeg su Grobari obožavali!

24.07.2022

17:51

0

Autor: 24sedam

Ivan Ivanov biće jedan od pomoćnika srpskog stratega u nacionalnom timu

Bivši partizanovci ponovo na istom zadatku! Krstajić u stručni štab pozvao Bugarina kojeg su Grobari obožavali!
20120830mmIvanov07 - Copyright MN Press

Srpski strateg Mladen Krstajić vratio se na selektorsku klupu. Posle nacionalnog tima Srbije, nekadašnji reprezentativac nedavno je preuzeo selekciju Bugarske, a jedan od pomoćnika biće mu, ovdašnjim ljubiteljima fudbala, dobro poznato lice Ivan Ivanov.

Nekadašnji štoper Partizana se posle igračke karijere posvetio trenerskom poslu, a u najjačim tim svoje zemlje ulazi sa mesta stratega omladinaca Slavije.

- Čast mi je i ponosan sam što sam deo tima Mladena Krstajića u reprezentaciji. Najvažnije je da budem od koristi stručnom štabu i momcima koji će biti deo tima u ovom periodu. Veliki deo njih poznajem i mislim da mogu da pomognem. Razgovarao sam jednom sa Krstajićem, imaćemo uskoro još jedan sastanak da tačno razjasnimo šta se od mene očekuje. Pre svega, trebalo bi da pogledam što više prvenstvenih utakmica, napravićemo plan koje će to biti – kazao je Ivanov za bugarske medije, a potom je zemljacima otkrio nešto više detalja o njihovom novom selektoru.

- Kao trenera još ga ne poznajem dobro, jer je u moje vreme bio direktor. Mnogo puta smo pričali o fudbalu, ima blistavu igračku karijeru na visokom nivou. Za mene lično, dok je imao direktorsku funkciju, sve je funkcionisalo dobro. Moje mišljenje je potpuno pozitivno, sa tadašnjim trenerom u Partizanu stimulativno je uticao na moju karijeru zbog čega sada osećam obavezu da mu pomognem. Iako smo Balkanci, Krstajiću je potreban lokalni momak. Mentalitet je sličan, imaju oni iste probleme kao mi, ali i otmenije fudbalere.

Najbolji bugarski fudbaler u 2013. godini odigrao je u dresu sa državnim grbom 41 meč, zbog čega je i te kako pozvan da priča o onome što bi trebalo promeniti u trenutnom timu bugarske selekcije.

- Prva stvar koju bi trebalo da im usadimo jeste da mogu da nadigraju protivnika. Biće teško, možda će rezultat biti negativan, ali bolje je kada igrači veruju da znaju šta rade. Da napadaju protivnika, stvaraju šanse, ne da se 90 minuta samo braniš i budeš vreća za udaranje. To će biti jedna od glavnih stvari, da stvorimo organizaciju u kojoj svako zna šta radi – kazao je Ivan Ivanov…

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike