Partizan jedna velika nula protiv TSC: Ovako će sezona biti odlučena već u avgustu

23.07.2022

20:32

0

Crno-beli drugi put remizirali, samo 0:0 protiv ekipe iz Bačke Topole

Partizan jedna velika nula protiv TSC: Ovako će sezona biti odlučena već u avgustu
pfc2 - Copyright MN Press

Fudbaleri Partizana posle Čaira nisu uspeli ni na premijeri pred svojim navijačima da zabeleže pobedu protiv ekipe TSC.

Crno-beli su ispoljili iste slabosti u ofanzivi, pa je upornim gostima bilo znatno lakše da iz Humske odnesu bod i za njih vredan rezultat 0:0 kao potvrdu dobre i požrtvovane igre u defanzivi.

Partizanu ostaju ogromni problemi, najpre da ubede sebe da to što su dosad radili ima svoje "zašto" i da će odgovor doći samo ako bude strpljenja, a kasnije i da ubede navijače da su na pravom putu i da ovaj tim sa konceptom Ilije Stolice zaslužuju podršku dok ne dođu lepši dani.

Problem je što baš ništa ne pokazuje da su postavljeni dobri temelji tokom priprema. Odbrana je funkcionisala nešto bolje nego na Čairu pre osam dana, ali i dalje je pokazivala male slabosti prilikom prekida.

U napadu nije prikazano ništa obećavajuće. Rikardo je zaboravio svoj golgeterski ego, podigao je glavu, ali ono malo lopti koje je dobio nije uspeo da pretvori u nešto opasnije ni kada je proigravao saigrače, ni kada je pomislio da bi mogao sam da završi akcije. Konačno, navijači su videli i Dijabatea i uverili se da nema te magije Leonarda. Igrao je pola sata i malo toga prikazao da bi sada u njemu navijači videli spasioca ove ekipe.  

Posle drugog remija, Zvezda dolazi u priliku da u Lučanima poveća svoju prednost na "plus 4". Toliko rastojanje nije za strah da su crno-beli na drugačiji način od viđenog gubili bodove od Radničkog i TSC. Kada se saberu utisci iz Niša i večerašnji, može se mirne duše reći da ovaj Partizan Ilije Stolice ne valja i sada je na upravi da odgovori na pitanje da li se nadati totalnom preokretu sa sadašnjim strategom ili mu se treba što pre zahvaliti dok šteta ne bude veća.

Da se navijači pitaju promene bi krenule od svečane lože.

Ovakav je tok utakmica imala iz minuta u minut BLOG UŽIVO:

90. minut - Igraće se još šest minuta nadoknade!

90. minut - Žuti za Rikarda.

90. minut - Baždaaar! Šansa u prvom kontaktu sa loptom posle ulaska u igru umesto Andradea.

86. minut - Žuti za Vukića i Andradea.

84. minut - Ušli su Krpić i Stanojlović umesto Kuveljića i Cvetkovića.

81. minut - Dvojica igrača TSC traže pomoć. Cvetković pokazuje da ga je uhvatio grč...

79. minut - Lutovac i Belić izlaze, ušli su Živković i Petković.

78. minut - Uroševiuć u poslednjem času interveniše ispred Stanojeva. Partizan sve teže igra.

75. minut - Žuti za Đakovca i Tomanovića. Prvom zbog faula nad Dijabateom, drugom za protest!

73. minut - Jovanović je morao da izađe iz igre. Umesto njega ušao je Tomanović.

72. minut - Ukazuje se pomoć Saši Jovanoviću. Igrači koriste pauzu da se osveže.

69. minut - Žuti za Kuveljića. Pre njega "požuteli su" Antonić i Ilić.

65. minut - Lutovaaac! Odigrao je dupli pas sa igračem TSC, lopta mu je srećno došla u noge nakon neuspelog pasa sa Menigom i onda je nerezonski opalio po lopti tako da je ona sa osam metara završila visoko prema semaforu na južnoj tribini.

63. minut - Šut Đakovca, blok pomogao Stevanovića da ptihvati loptu.

61.minut - Menig u dve situacije zapretio. Prvi put šutirao sa leve strane iskosa tražeći suprotni ugao i minut kasnije sa iste pozicije nije pronašao Rikarda ili Dijabatea.

57. minut - Ulaze Dijabate i Menig, izlaze Natho i Terzić.

55. minut - 54. minut - Više je nego jasno da se mora nešto promeniti ili u sastavu Partizana ili u nastupu tima koji je na terenu. Vreme prolazi, samo je Rikardo probao nešto da uradi i to u situaciji kada je mogao nekog da proigra. Treba istaći da je dosad, inače sebični napadač, probao da sarađuje sa saigračima.

48. minut - Ista meta, isto odstojanje. Uspavanka na početku za sve gledaoce. Bez žara, to sasvim sigurno odgoivara gostima, ali pitanje je i da li se može više, jer vrućina je takva da se teško diše.

46. minut - Nastavlo se meč!

- Najbolja prilika u prvom poluvremenu! Stativa Uroševića!

- Muči se Partizan, iako je ponovo bolji tim na terenu i ima više loptu u nogama. Nema te tečnosti u akcijama, sporo se dolazi do gola protivnika, a i kada se stigne teško se pronalaze najbolje postavjeni igrači. U nastavku će Stolica morati da zaigra sa više rizika. Andrade, Belić i Zdjelar - neko od te trojice morao bi da ostane na klupi, a da šansu dobije ofanzivniji Dijabate ili Menig uz još jednog bonusa ukoliko bi Belić napustio teren. 

47. minut - Šansa za TSC! Cvetković je na desnoj stativi dočekao centaršut sa suprotne strane od Stojkovića. Urošević je izblokirao taj pokušaj.

45. minut - Natho je oprobao šut sa preko 25 metara. Preko gola...

40. minut - Volej Uroševića, Ilić brani uz pomoć stative, peti korner za Partizan iz koga nije došlo ništa vredno pomena.

39. minut - Počinje glasna podrška navijača Partizana. Čuje se skandiranje "Napadaj, Partizane, napdaj".

38. minut - Karambol u kaznenom prostoru TSC završen udarcem Vujačića levom nogom.

37. minut - Žuti karton za Stojkovića (TSC).

35. minut - Treći korner za Partizan nije bio treća sreća. Ilić na kraju pokupio loptu i pokušaj Belića da pronađe nekog u skoku.

31. minut - Terzić nije dobro šutirao, iako se činilo da je baš u ovom slučaju kucnuo čas za vođstvo Partizana. Natho je u kaznenom pronašao dobro zagrađenog Rikarda koji je iz okreta potražio Terzića. Sve je dobro izgledalo osim šuta koji je bio traljav.

29. minut - Prekid za osveženje igrača. Na stadionu je paklena vrućina.

26. minut - Lutovac opet pretio. Utrčao je u prazan prostor prateći Zdjelarovu loptu iz dubine. Udarac glavom otišao je preko prečke.

25. minut - kakva šsan za Čalušića. Ponovo je Partizan pokazao slabost kod obrane prekida. Lopta iz kornera je doletela do prve stative, tamo je Hrvat bio najviši i, na sreću crno-belih, neprecizan.

22. minut - Domaći pojačavaju tempo, Natho je pronašao Rikarda, usledilo je njegov pas u sredinu gde je dotrčavao Lutovac. I ovaj pokušaj završio je u bloku gostiju, ali se iz kornera nije ništa značajno izrodilo. Sasa ga je izveo Natho.

16. minut - Prva prava prilika, propustio ju je Rikardo posle jedne duge lopte Vujačića. Najbolji strelac iz prošle sezone ušao je u kazneni pod pratnjom Stojića i onda šutirao posle driblinga u desno, gađao je gornji levi ugao Ilića, ali nije pogodio.

13.minut - Prvi korner i za Partizan, izveo ga je Andrade, ali loše.

11.minut - Prvi korner na meču, izveo ga je desni bek gostiju Cvetković. Dobro je tražio svoje štopere, ali su tamo smetali jedan drugom, pa je udarac glavom otišao preko prečke.

8. minut - Ponovo je nešto opasniji napad došao od Lutovca, njegov solo prodor završen je udarcem slabijom levom nogom. Blizu stative, mada su neki gledaoci pomislili da je lopta završila tamo gde treba.

6. minut - Početno ispitivanje snaga prolazi u pokušajima domaćih da pas igrom dođu do značajnijeg osvajanja terena, ali TSC zasad parira čvrstim presingom već od kaznenog Nemanje Stevanovića.

3. minut - Prvi ozbiljniji napad Partizana započeo ga je Vujačić dugom loptom na desnoj strani gde je utrčavao Lutovac, njegov centaršut izbaciuo je Stojić ispred Rikarda.

1. minut - Počelo je!

Fudbaleri Partizana i ekipe TSC iz Bačke Topole odigraće večeras (21.00, Arena Sport Premium 1) derbi meč 3. kola Superlige na stadionu u Humskoj.

Crno-beli izlaze na crtu timu trenera Žarka Lazetića nedelju dana posle teško osvojenog boda protiv Radničkog u Nišu - 3:3. Strateg ekipe Ilija Stolica u najavi utakmice zatražio je podršku i razumevanje navijača i pozvao ih da dođu na otvaranje sezone u Humskoj.

Crno-beli će se predstaviti vernim pristalicama u novoj garnituri dresova, a očekuje se da će se po prvi put među starterima naći oporavljeni Ljubomir Fejsa i novajlija iz Trabzona Fuseni Dijabate.

Partizan - TSC, 21.00

Stadion Partizana. Sudija: Milan Mitić.

Partizan: Strevanović - Lutovac, Vujačić, Saničanin, Urošević - Andrade, Zdjelar Belić - Terzić, Natho, Gomeš. Trener: Ilija Stolica.

Klupa: Popović, Baždar, Dijabate, Fejsa, Holender, Ilić, marković, Menig, Petković, Šehović, Živković.

TSC: Ilić, Antonić, Čalušić, Cvetković, Jovanović, Kuveljić, Ratkov, Stojić, Stojković, Vukić, Đakovac.  Trener: Žarko Lazetić.

Klupa: Bursać, Filipović, Dukure, Krpić, Milosavić, Mirčevski, Stanojev, Stanojlović, Tomanović.
 

 

- Meč će suditi Milan Mitić sa pomoćnicima Čedomirom Andrejićem i Milojem Milićevićem.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike