Ilić nije ponovio uspeh trojice srpskih prethodnika na klupi CSKA! Bugari Saletu već podmeću klipove!

22.07.2022

19:20

0

Autor: 24sedam

„Armejci“ na udaru kritika posle remija u Skoplju

Ilić nije ponovio uspeh trojice srpskih prethodnika na klupi CSKA! Bugari Saletu već podmeću klipove!
sale ilic - Copyright Printscreen/YouTube/CSKA Sofia FC

Bezbroj izazova je pred Sašom Ilićem na startu rada u Sofiji. U debitantskoj trenerskoj sezoni u inostranstvu legendarni kapiten Partizana nalazi se na velikim iskušenjima na klupi tamnošnjeg CSKA, koji je remijem otpočeo evropsku odiseju u tek započetoj takmičarskoj godini.

U prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija sofijski CSKA je igrao bez golova na gostovanju protiv Đorče Petrova, što je razočaralo navijače koji su iz Bugarske stigli u Skoplje.

Gostujući fanovi bili su dodatno razočarani zbog činjenice da je njihov tim celo drugo poluvreme igrao sa igračem više, pa su posle meča igrače koji su prišli tribini da ih pozdrave počastili zvižducima i uvredama.

Iako je iz Makedonije doneo odličan rezultat pred revanš utakmicu, deluje da ni mediji u Bugarskoj nisu baš oduševljeni onim što su prikazali Ilićevi izabranici, zbog čega se na malo udaru našao i nekadašnji trener Čukaričkog.

Naime, Bugari su u odjavi utakmice istakli kako srpski strateg nije uspeo da ostvari ono što su tri njegova zemljaka na klupi CSKA uradili pre njega – da trijumfalno započnu svoj evropski debi u „armijskom klubu“.

Nekadašnji fudbaler i trener Partizana Miodrag Ješić bio je prvi inostrani trener koji je CSKA uveo u grupnu fazu evropskih takmičenja, a debitovao je 2005. godine trijumfom u Tirani protiv istoimenog tima 2:0.

Sledeći srpski strateg koji je pobedom započeo evropski put sa CSKA bio je Nikon El Maestro koji je minimalnim rezultatom 2018. godine savladao Rigu, dok je legendarni Ljupko Petrović sledeće godine srušio Osijek (1:0).

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike