Grobari iz Bugarske oduševljeni dolaskom Ilića u CSKA: Čovek na drugom nivou, ne može da propadne kao trener!

03.06.2022

16:13

0

Autor: 24sedam

Posle Valerija Božinova, oglasio se i Ivan Bandalovski

Grobari iz Bugarske oduševljeni dolaskom Ilića u CSKA: Čovek na drugom nivou, ne može da propadne kao trener!
20160227mmBandal01 - Copyright MN Press

Legendarni fudbaler Partizana Saša Ilić, po slovu ugovora u naredne dve godine, sedeće na klupi sofijskog CSKA. Nekadašnji vezista i dugogodišnji kapiten kluba iz Humske za prvu ino stranicu u tek započetoj trenerskoj karijeri odabrao je Bugarsku, čiji sportski mediji već dva dana bruje o novom strategu tamnošnjeg velikana.

Već na prvom koraku vidi se koliko Bugari cene sve što je Saša Ilić uradio u dosadašnjem fudbalskom životu, a potvrdu da s pravom tako rezonuju dobili su i od svojih velikih zvezda Valerija Božinova i Ivana Bandalovskog.

Obojica nekadašnjih bugarskih reprezentativaca imaju zavidno saigračko iskustvo sa Ilićem, o kojem je iskusni defanzivac sipao pohvale kao na traci.

- O Saši Iliću mogu da kažem samo dobre stvari – on je najveća legenda u istoriji Partizana, veliko ime cele Srbije i jedna od najvećih ličnosti tamnošnjeg fudbala. Znam o kakvom je poštovanju reč, čak i od večitog rivala Zvezde, čiji su navijači na njegovom poslednjem meču postavili plakat u njegovu čast. Prva ikona – kazao je Bandalovski.

Bugarski defanzivac koji je nedavno najavio odlazak u fudbalsku penziju istakao je da Ilić ne može da propadne kao trener.

- Jeste mald, ali dobro razume fudbal. I dok je bio igrač, kad sam bio u Partizanu, iskustvom je pomagao mladim momcima i ekipi u celini. Saša je čovek koji je odrastao uz fudbal, igra je u njegovoj krvi i genima – kazao je Bandalovski i onda još jednom govorio o Saletovim ljudskim kvalitetima.

- Ne postoji niko ko može da kaže ružnu reč o njemu u Srbiji. Divan čovek, na drugom nivou. Biće važno da mu damo svu sportsku i tehničku podršku, a ne da radimo kao sa prethodnim trenerima. Moramo da imamo strpljenja i poverenja u selekciju. I da mu se ne mešamo u posao – kazao je Ivan Bandalovski, koji je od 2010. do 2013. godine nosio dres sofijskog CSKA.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike