Mane i dalje vlada Afrikom! Iza sebe ostavio Salaha sa kojim je čuda pravio u Liverpulu! (FOTO)

22.07.2022

05:09

0

Autor: D. N.

Nedavno je potpisao trogodišnji ugovor sa Bajernom

Mane i dalje vlada Afrikom! Iza sebe ostavio Salaha sa kojim je čuda pravio u Liverpulu! (FOTO)
Sadio Mane - Copyright Tanjug/AP Photo/Nick Wass

Sadio Mane je dobio godišnju nagradu za najboljeg fudbalera Afrike, drugi put u karijeri. Prvi put je Senegalac laskavo priznanje dobio pre tri godine, a sada je uspeh ponovio, ispred doskorašnjeg saigrača iz Liverpula, Egipćanina Mohameda Salaha i golmana Čelsija i zemljaka Eduara Mendija. Inače, može da se kaže da je "odbranio tron" pošto su prethodna dva izbora otkazana zbog pandemije korona virusa.

Ceremonija je organizovana u Maroku, u Rabatu, a novi igrač Bajerna morao je da "skokne" iz Sjedinjenih Američkih Država gde su Bavarci na turneji.

- Počastvovan sam i oduševljen jer sam ovu nagradu dobio još jednom. Hvala trenerima, klubu, saigračima iz tima i reprezentacije, kao i prijateljima koji su bili uz mene u teškim trenucima - kazao je 30-godišnji Mane koji je postao novi igrač Bajerna, sa kojim je nedavno potpisao trogodišnji ugovor.

I već je bio strelac u pobedi od 6:2 nad DC junajtedom.

Mane je sa Liverpulom osvojio FA kup i Liga kup i bio u finalu Lige šampiona u kojem su poraženi od Reala. U Premijer ligi su se borili za titulu, ali je na kraju ipak bio uspešniji Mančester siti. Sa Senegalom postao je prvak Afrike, a upravo je on u februaru dao odlučujući gol u penal seriji, protiv Egipta. Takođe je sa nacionalnim timom obezbedio učešće na Mundijalu u Kataru krajem godine.

Počeo je u klubu u domovini (Generation Foot), a zatim prešao u Mec. Posle toga je otišao u Salcburg iz kojeg je otišao u Englesku, u Sautempton. Od 2016. godine je član Liverpula, koji je kao što je rečeno napustio ovog leta.

Za najbolju fudbalerku proglašena je Nigerijka Asisat Ošoala. Tako je igračica Barselone postala rekorderka sa čak pet titula najbolje fudbalerke "crnog kontinenta".

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike