Partizan čeka pakao na startu evropskog puta! U Humsku stiže jedan od pretendenata na Ligu šampiona!

17.07.2022

14:50

0

Autor: 24sedam

Crno-beli će morati žestoko da se potrude ukoliko žele u Ligu Evrope

Partizan čeka pakao na startu evropskog puta! U Humsku stiže jedan od pretendenata na Ligu šampiona!
FKP-SPARTAK-TRN-28-06-2022-7998-01 - Copyright Promo/FK Partizan/Miroslav Todorović

Pred fudbalerima Partizana je paklen put do grupne faze Lige Evrope. Crno-beli u kvalifikacije za drugo po jačini UEFA klupsko takmičenje kreću od trećeg kola, a tamo će ih čekati jedan od timova koji ovog leta pretenduju na plasman u Ligu šampiona.

Na žrebu koji će biti održan u ponedeljak u Nionu (13 časova), izabranici Ilije Stolice saznaće rivala na startu ovosezonskog evropskog puta, a to će biti jedan od poraženih timova iz kvalifikacija za elitno takmičenje. Među potencijalnim rivalima su:

Mitjiland (Danska) - AEK Larnaka (Kipar) ili

Dinamo Kijev (Ukrajina) - Fenerbahče (Turska)

Nema nikakve dileme da će srpski vicešampion morati žestoko da se potrudi ukoliko želi da se domogne grupne faze drugog po jačini UEFA takmičenja. Protiv istanbulskog velikana su već igrali ovog leta u pripremnom periodu, Mitjiland se prošle sezone u dvomeču sa Crvenom zvezdom pokazao kao izuzetno opasan rival, dok bi utakmice sa ukrajinskim timom bez dileme u ovom trenutku bile mnogo više od sporta.

Iz grupe potencijalnih rivala, barem na prvi pogled, protivnik po meri svakako bi bio kiparski AEK, a ono što je takođe zanimljivo jeste da crno-beli već sada znaju ko bi mogao da im bude potencijalni rival u plej-of rundi.

Ukoliko tim Ilije Stolice uspešno pregrmi prvu prepreku u kvalifikacijama, na poslednjoj stepenici do grupa Lige Evrope čekaće ih neko od narednih sedam timova: Gent (Belgija), Austrija Beč, Harts (Škotska), Omonija (Kipar), Sivas (Turska), Dnjepar (Ukrajina), Silkeborg (Danska).

Podsetimo, ukoliko Partizan ispadne u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope boriće se u plej-ofu za plasman u Ligu konferencija, koja će im biti zagarantovana ako se domognu plej-ofa drugorangiranog UEFA takmičenja i tu prepreku ne uspeju da preskoče.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike