Bio je slab dan i u Ivanjici, samo su četiri komada Javoru maskirala očajnu formu odbrane Partizana

16.07.2022

09:34

0

Remi na Čairu protiv Radničkog pokazao sve slabosti igre crno-belih

Bio je slab dan i u Ivanjici, samo su četiri komada Javoru maskirala očajnu formu odbrane Partizana
pfc1 - Copyright FK Partizan

Sadašnjost nije lepa, budućnosti se pribojavamo.

Otprilike ovako većina navijača Partizana posmatra početak nove sezone na osnovu prvih 180 minuta igre u Superligi sa trenerom Ilijom Stolicom na klupi.

Predstava na Čairu bila je loša da je moralo da zaboli čak i najveće optimiste. Napad nije funkcionisao, na videlo izlaze stari problemi iz prošle sezone, jer Rikardo jednostavno nije raspoložen za saradnju sa ostatkom tima. Glava mu je spuštena, koncentrisan samo na svoj dribling i prostor odakle će da šutira na gol, tako da Menig, Natho ili Petković više i ne dižu ruke  da bi mu dali do znanja gde se nalaze, jer znaju da će do kraja akcije pokušati sam da je završi. Istini za volju, Rikardo se posle 3:1 za Radnički sam korigovao, počeo je da gleda oko sebe i da sarađuje, ali tada je postao svestan da će se tražiti krivci za debakl, pa nije želeo da i sam doprinese kandidaturi za  naslov "najgori među lošima".

FK Partizan
Rikardo Gomeš

Vešto se izmakao znajući da su poslednja linija i trener Ilija Stolica dali dovoljno dokaza da nije potrebno ići u dublju potragu za krivcima  očajnog izdanja Partizana na Čairu.

Golman Nemanja Stevanović nije nikog ubedio da zaslužuje mesto standardne jedinice. Sinoć je zakazao od starta. Svojim nesigurnim postavljanjem kod prvog gola značajno je doprineo pogotku Mlađovića i možda presudno uticao da ostatak defanzivne linije izgleda pogubljeno u nastavku.

Posebno su tako delovali momci na desnom delu odbrane, bek Aleksandar Filipović i štoper Svetozar Marković, jer je kod njih sve curilo, bilo porozno i nespremno za taktiku Tomislava Sivića da baš  tu stranu odbrane crno-belih optereti probojima Stefana Mitrovića sa pridodavanjem kapitena Aleksandra Pejovića i Save Petrova.

FK Partizan
Igor Vujačić

Filipović je ispoljio staru boljku, jer ne mogu se zadaci na boku izvršavati isključivo njegovim savršenim postavljanjem i čitanjem igre. Kad god bude na ispitu njegova brzina Partizan će osećati velike probleme, baš kao što ih je Mitrović u par navrata stvorio sinoć na Čairu, pa ga čak primorao na jedno rušenje koje je bilo na ivici drugog žutog kartona.

Sve će to biti tema za ozbiljna razmišljanja Stolice i stručnog štaba, naročito partija Svetozara Markovića. Mladi štoper definitivno nije u formi. Stajao je daleko od svojih rivala, dozvoljavao im je da se okrenu licem ka Stevanoviću i da pored njega odigravaju duple pasove. U skoku nije bio ništa bolji, što je njegov stari i veliki nedostatak još iz omladinskih dana... Na sve ovo, zabrinjavalo je koliko nije umeo da predoseti dolazak opasnosti i da svojim postavljanjem spreči najgore po svoj tim. Da jeste, verovatno bi se bar jednom pojavio kao pomoć najbližem beku, bilo Filipoviću ili kasnije Šehoviću.

FK Partizan
Slobodan Urošević i Kristijan Belić

Igra drugog štopera Igora Vujačića nije bila kvalitetnija. I dalje je njegov doprinos u skoku veći kada se nalazi u protivničkom šesnaestercu nego ispred Stevanovića, a kao i Marković sinoć nije bio blizu protivničkih napadača i uglavnom spor za Petrova.

Zlatana Šehovića, kao najvećeg tragičara derbija, ne treba posmatrati odvojeno od Ilije Stolice. Da ga trener nije poslao na desnu stranu, gde mu mesto nije, ne bi se možda ni desilo da Lazar Jovanović za pet minuta upiše gol i asistenciju. Čudno je i to da Stolica uvodi Kristijana Belića u igru posle par dana zajedničkih treninga, a najveće pojačanje Dijabatea zbog istog broja treninga procenuje nedovoljno spremnim.

Kada se sve sabere, pogrešno je pomisliti da je meč na Čairu bio jedan slab dan ekipe i trenera Partizana na koji svako ima pravo. Bio je slab dan i u Ivanjici, ali su tri šanse Javora bile pokrivene sa kasnijih 4:0 pa nije bilo mnogo govora o njima. Šta tek očekivati u evro-kvalifikacijama, gde će doći neuporedivo jači timovi od Radničkog iz Niša, koji je tri puta doveo odbranu do mata, pogodio dve prečke i stvorio još tri mrtve šanse?!

Ne treba sumnjati da će se forma podići i da ovako očajnog Partizana nećemo gledati tokom cele sezone, samo će možda biti kasno i nebitno ako u septembru minus bude devet bodova, a Evropa zatvorena knjiga.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike