I Partizan nezadovoljan suđenjem! Malo smo zaštićeni, ovo je tema za nadležne organe! Stolica zavapio - VAR ponovo nije radio

16.07.2022

06:14

0

Tek drugo kolo, a već kreću žalbe na sudije

I Partizan nezadovoljan suđenjem! Malo smo zaštićeni, ovo je tema za nadležne organe! Stolica zavapio - VAR ponovo nije radio
Ilija Stolica - Copyright Promo/FK Partizan/Miroslav Todorović

Fudbaleri Partizana remizirali su u drugom kolu nove sezone Superlige na gostovanju niškom Radničkom, 3:3, a ovaj susret podigao je već dosta bure.

Naime, i Ilija Stolica i Tomislav Sivić, bili su nezadovoljni suđenjem, o čemu su i govorili na konferenciji za medije.

Partizan je poraz izbegao zahvaljujući penalu u 97. minutu meča, a upravo je taj potez podigao najveću prašinu.

- Video sam snimke, obavešten sam i tokom utakmice da VAR nije radio, to mora da se izbegne. Zato smo napravili neke druge stvari, nadležni organi trebalo bi da se bave ovom temom. Videćemo hoće li tako i biti - rekao je na početku obraćanja novi strateg crno-belih Ilija Stolica.

Upitan je potom da prokomentariše izjavu Sivića da su "Filipović i Vujačić zaslužili crvene kartone i da drugi penal Partizana nije postojao", Stolica je istakao:

- Verujem da bi mnogima bilo interesantno da se ova tema nastavi. Utisci su jedno, snimci drugo. U nekoliko situacija nam penali nisu svirani. Naš jedanaesterac u nadoknadi bio je čist, nije bilo nikakvog 'padanja u bazen'. Igrači Radničkog nisu dobili žute kartone ni kod jednog kaznenog udarca. Nikome nije lako kada je suđenje loše, ali ovde nema žrtvi u tom smislu. Stvari su jasne, kako god ih analizirali. Ponavljam, VAR nije radio tokom meča, ali jeste kada se proveravao drugi penal i mi za to sigurno nismo krivi. Ne ide nam to u korist.

A potom se Stolica osvrnuo i na sam meč i dešavanja na terenu.

- Za Partizan nema osvajanja boda. Gol jeste pao u poslednjim momentima, ali je nedostajalo vremena da se stvari pozitivnije okrenu. Ne zadovoljavam se nerešenim ishodom. Moramo da pogledamo neke snimke i da budemo više zaštićeni od ovoga. Jasan nam je bio potenciijal protivnika u napadu, druge stvari ne bi trebalo da komentarišem. Meč sa 12 ili 13 žutih kartona nije nešto što se očekivalo. Video sam meč Radničkog protiv nas i u prvom kolu, ništa nije pokazivalo ovakve znake nervoze, ne volim to da vidim.

Dotakao se trener Partizana i izmene, kada je umesto Filipovića uveo Šehovića, koji pak nije igrao na prirodnoj poziciji.

- Probali smo uvođenjem igrača koji se bolje snalazi u defanzivnim zadacima. Bio je na toj poziciji i u mladoj reprezentaciji, hteli smo njegovu defanzivu da stavimo u prvi plan, imali smo probleme na bokovima. Posle tih desetak minuta u drugom delu sve je bilo kako treba. Nažalost, baš tada smo surovo kažnjeni za to što se potkralo - zaključio je Stolica.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike