Izbori u FSS na svim nivoima! Srpski fudbal dobija prvog čoveka organizacije posle 18 meseci čekanja

15.07.2022

16:45

0

Autor: 24sedam

Ko će umesto Slaviše Kokeze u predsedničku fotelju

Izbori u FSS na svim nivoima! Srpski fudbal dobija prvog čoveka organizacije posle 18 meseci čekanja
Dika Stojanović, Nenad Bjeković i Jovan Šurbatović - Copyright MN Press

Izvršni odbor FSS kojim je predsedavao zamenik predsednika Nenad Bjeković odlučio je danas da raspiše izbore na svim nivoima.

Izborna procedura trajaće od 1. avgusta do 31. oktobra, dok će određeni izborni procesi početi već 18. jula.

FSS se nalazi u "VD stanju" od marta prošle godine i zvanično, a faktički mnogo ranije, budući da pre podnošenja ostavke tadašnji predsednik fudbalske organizacije Slaviša Kokeza nije obavljao svoje dužnosti. Posle njegove "abdikacije" usledila je bitka za što bolje pozicije na Terazijama 35, a ona se vodila između potpredsednika Marka Pantelića i grupe oko Bjekovića. Epilog ove krize bila je eliminacija Pantelčića iz svih struktura FSS, tako da je sve do danas vladalo zatišje oko izbora nove fudbalske vlasti u Srbiji.

Takođe, Izvršni odbor je uveo mere za primenu Statuta u Organizaciji fudbalskih sudija FSS i Fudbalskom savezu Regiona istočne Srbije. Formirani su Privremeni organi rukovođenja u ovim institucijama, čiji će primarni cilj biti da usklade propise i sprovedu izbore.

Na čelu Privremenog organa Sudijske organizacije nalazi se nekadašnji arbitar Dejan Delević, a članovi su Branko Pavlović (FS Vojvodine), Marko Popović (FS Beograda), Dejan Dimitrijević (FS Regiona zapdne Srbije) i Miloš Gagić (FS Regiona istočne Srbije).

Predsednik Privremenog organa za rukovođenje FS Regiona istočne Srbije biće Zoran Ignjatović, potpredsednik Vladan Gašić, a članovi su Miloš Mitrović, Ivan Nikolić i Hadži-Ivan Đorđević.

Imenovana je i nova Takmičarska komisija kojom će rukovoditi Igor Uljarević (predsednik FS KiM) u ulozi predsednika, dok su članovi komisije Rade Popović, Miroslav Stojanović, Miodrag Cvijić i Marko Osmajlić.

FSS uputio je finansijsku pomoć Fudbalskom savezu Regiona Kosova i Metohije za edukaciji deset najperspektivnijih trenera sa te teritorije.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike