PSŽ digao ruke od mega zvezda! Novi Mbape pred vratima, sledeća meta – portugalska nada koja nikada nije zasijala punim sjajem!

15.07.2022

14:54

0

Autor: A. Š.

Parižani potpuno promenili kurs na fudbalskoj pijaci

PSŽ digao ruke od mega zvezda! Novi Mbape pred vratima, sledeća meta – portugalska nada koja nikada nije zasijala punim sjajem!
profimedia-0659926165 - Copyright Profimedia

Došli su novi ljudi na čelo sportskog sektora PSŽ-a i na „Park prinčeva“ doneli potpuno nove ideje. Megalomanski transferi mega zvezda nisu dali rezultat koji su svi oko „svetaca“ očekivali, zbog čega Parižani sada potpuno menjaju kurs na fudbalskoj pijaci.

Najava toga mogla je da se nasluti nedavno, kada je „Le Parisien“ objavio kako je Naser El Kelaifi lagano odbacio mogućnost da angažuje Kristijana Ronalda, a potvrda je stigla ovog petka sa imenima jednog već viđenog i jednog potencijalnog pojačanja PSŽ-a.

Transfer guru Fabricio Romano objavio je da je posao gotov i da se čeka samo zvanična potvrda – opremu francuskog šampiona ovog leta zadužiće dosadašnji napadač Remsa Hugo Ekitike (20).

Mladi napadač već je stekao zvanje „novog Mbapea“ zbog sličnog stila igre za jednim od najboljih fudbalera sveta. Prošle sezone u Ligi 1 postigao je 10 golova, uz tri asistencije, a koliko na „Parku prinčeva“ veruju u njega govori i podatak da ga skoro sigurno neće slati nigde na kaljenje već će odmah biti priključen radu sa Mesijem, Nejmarom i drugovima…

Jedan od najvećih talenata francuskog fudbala u Pariz će stići za obeštećenje od 30 miliona evra (plus bonusi), a čim finiširaju ovaj posao čelnici PSŽ pokušaće da angažuju nekada veliku zvezdu u usponu koja nikada nije zasijala punim sjajem – Portugalca Renata Sančeza (24).

Sančez je, podsetimo, zasijao na prvenstvu Evrope 2016. godine. Posle tog kontinentalnog šampionata Bajern je ekspresno reagovao i doveo ga na „Alijanc arenu“, ali u Minhenu nije uspeo da ponovi ni približna izdanja zbog kojih Bavarci bili spremni da ga Benfiki plate 80 miliona evra (35 fiksinih, plus 45 kroz ostvarivanje bonusa).

Krajem leta 2019. godine stigao je u Lil za 25 miliona evra postavši najskuplje pojačanje u klupskoj istoriji. Ispostavilo se sada da mu je to bio sjajan potez, pošto je u Francuskoj potpuno rehabilitovao karijeru u poslednje tri sezone.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike