PSŽ predstavio novog trenera, a on odmah otkrio sudbinu Nejmara na Parku prinčeva!

05.07.2022

14:41

0

Autor: 24sedam

Kristof Galtije hoće u timu da ima sve zvezde

PSŽ predstavio novog trenera, a on odmah otkrio sudbinu Nejmara na Parku prinčeva!
profimedia-0705168257 - Copyright Profimedia

PSŽ je krenuo u novi projekat napada na Ligu šampiona. Stotine miliona utrošenih u igrački kadar dosad nisu dali željeni rezultat, u pokušaju da „ušati pehar“ donese na „Park prinčeva“ nije uspeo ni Maurisio Poketino zbog čega je ovog leta platio cenu otkazom.

„Sveci“ su u utorak promovisali novog trenera. Iz Nice je u Pariz stigao Kristof Galtije, koji je već na promociji mogao da oseti šta ga čeka u narednom periodu na klupi francuskog šampiona.

Tamnošnji novinari krenuli su veoma direktno i odmah iskusnog stručnjaka suočili sa jednim od najvećih pitanja koja poslednih dana kruže „gradom svetlosti“ – Da li Nejmar ostaje u PSŽ-u?

- Koji trener ne bi voleo da ima Nejmara u svom timu? On je igrač svetske klase. Siguran sam da će ostati sa nama, jer zajedno delimo istu misao - želimo najbolje PSŽ-u. Da, potrebna je ravoteža, ali imam vrlo jasnu ideju kako želim da ga iskorstim - rekao je Galtje i potom izrazio veliko zadovoljstvo zbog toga što je Mbape ovog leta ostao u Parizu.

- Kao francuski trener presrećan sam što je odlučio da ostane. To je jako dobro za klub i naš fudbal. Kilijan je jedan od najboljih na svetu, ali ne smemo da mu prebacujemo svu odgovornost. Tu su i ostali igrači i ja verujem da ako odigramo kao tim imaćemo odličnu sezonu. Nema potrebe da vršite dodatni pritska na njega i očekujem da će on biti odlučan kao i uvek da bude u službi tima.

Istakao je novi trener „svetaca“ da ne očekuje probleme zbog prevelikog broja super-zvezda u svlačionici.

- Niko neće biti iznad tima. Želim da budem zahtevan i odlučan da imamo najbolju moguću sezonu. Svako ko nije na usluzi grupe biće odbačen, ali će to biti urađeno interno. Imao sam i u drugim klubovima svlačionice sa mnogo ega, ali privilegija je imati ovu grupu igrača u PSŽ-u. Moramo da nametnemo snagu grupe jer imamo projekat. Nisam ovde da napravim revoluciju u svlačionici, već da donosim određene odluke. Moramo da pobeđujemo i da igramo dobro. Imam igrače na svetskom nivou i sigurno je da neću raditi kao u drugim klubovima jer sada imam drugačije igrače.

Konkretno, za sam stil igre, to znači?

- Želim pre svega da vidim intenzitet u igri, pritisak, brzo vraćanje poseda lopte. Kada vi igrate češće pobeđujete. PSŽ često ima posed lopte, ali moramo da budemo u stanju da dobro napadamo i da zadržimo balans u igri. tek ču pričati sa igračima o sistemu igre, da li ćemo ostati sa trojicom pozadi. Za to imamo vremena – kazao je Kristof Galtije.

Srećan zbog imenovanja novog trenera bio je i prvi čovek Parižana Naser Al Kelaifi, koji je još jednom istakao da je iskusni francuski stručnjak bio prva želja „svetaca“.

- Nikada nismo razmišljali o Zidanu. Želeli smo Kristofa pd prvog dana. Nadam se da je ovo poslednje pitanje na ovu temu. Želimo da pobeđujemo sa stilom. Imamo igrače svetske klase i mlade talente i blizu smo otvaranju novog sportskog centra koji će nam pomoći. Želimo da svi budu ponosni nma klub i niko nije iznad kluba. Ko god to ne bude poštovao neće imati mesto u PSŽ-u - najavio je zaokret Al Kelaifi.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike