Barsa i Sevilja dogovaraju transfer kojim će prevariti Bordo! Andalužani presrećni šalju Kundea na Nou Kamp!

23.06.2022

18:31

0

Autor: 24sedam

Francuski defanzivac izgleda ostaje u Primeri

Barsa i Sevilja dogovaraju transfer kojim će prevariti Bordo! Andalužani presrećni šalju Kundea na Nou Kamp!
Žil Kunde i Pjer Emerik Obamejang - Copyright Profimedia/Sergio Ruiz/PRESSINPHOTO

Sva je prilika da ćemo Žila Kundea i od naredne sezone gledati u Primeri. Povezivao se defanzivac Sevilje sa Čelsijem, ali iz Španije stiže glas da je Barselona spremila ponudu koju Andalužani neće moći da odbiju. Čak bi se moglo reći da će je sa oduševljenjem prihvatiti… A najveći gubitnik u celoj priči biće Bordo…

Krenimo redom… Kada je Kunde 2019. godine stigao u Sevilju iz francuskog kluba za 25 miliona evra dve strane su dogovorile i 20 procenata od naredne prodaje koji bi trebalo da legnu na račun Bordoa. I upravo je tu caka koja se najviše dopada čelnicima Sevilje iz Barsine ponude, koja glasi pozajmica do kraja sezone uz obavezan otkup ugovora narednog leta.

To znači da bi Sevilji ostalo celih 23 miliona koliko bi dobili za pozajmljivanje Kunde Kataloncima, dok bi sledeće godine klub sa „Ramon Sančez Pizhuana“ platio Bordou 20 procenata od 40 miliona evra koliko iznosi klauzula o obaveznom otkupu.

Kunde je za Sevilju odigrao 133 meča i postigao je devet golova, a najveći uspeh ostvario je pre dve godine kada je sa Andalužanima osvojio Ligu Evrope.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike