Grafičar spaja mladost i iskustvo: Senegalac pojačao konkurenciju u odbrani

09.07.2022

13:26

0

Autor: 24sedam

Posle kvarteta iskusnih igrača u klub stigao tinejdžer iz Dakar Atletika

Grafičar spaja mladost i iskustvo: Senegalac pojačao konkurenciju u odbrani
Fol Falu (2) - Copyright FK Grafičar

Fudbalski klub Grafičar posle dovođenja iskusnih i prekaljenih asova Filipa Kasalice, Andrije Kaluđerovića, Miloša Stojčeva i Đorđa Đurića angažovao je tek punoletnog Senegalca Fol Falua, koji može da igra na nekoliko pozicija u timu.

FK Grafičar
 

Falu ima tek 18 godina, igra na poziciji štopera i sa Grafosima je ugovorio saradnju do juna 2025. godine.

Ovaj sjajni, veoma talentovani fudbaler prethodno je igrao za Dakar Atletik klub.

Falu u Grafičar stiže kao veliko pojačanje i kao igrač koji odmah može u velikoj meri da pomogne ekipi koju sa klupe predvodi Marko Neđić.

FK Grafičar
 

Grafičar je sa Faluom nastavio trend dovođenja talentovanih i kvalitetnih igrača, koji predstavljaju pojačanja kako za narednu sezonu, tako i za one koje su pred nama.

Na Senjaku jedva čekaju da vide Falua na terenu i veruju da je reč o fudbaleru koji timu Marka Neđića može mnogo da pomogne u budućnosti i ujedno bude jedan od potencijalno najvećih izlaznih transfera razvojnog tima Crvene zvezde.

- Veoma sam srećan što sam potpisao za Grafičar. Кlub ima jedan sjajan projekat koji mi je predstavljen i smatram da ću biti veoma dobar deo i šraf tog projekta. Osećam se kao kod kuće, jer su me svi prihvatili na najlepši način. Ovo je prelepa zemlja, ljudi su veoma dobri, veoma ljubazni i zbog toga je sve lakše - prvi su utisci Falua.

FK Grafičar
 

Lepu sliku o našoj zemlji Falu je preneo i svojim sunarodnicima.

- Nedavno sam bio kući, u Senegalu, i tamo sam pričao dogodovštine iz Srbije. Pričao sam im o Grafičaru, da je to jedan veliki klub, sa velikom istorijom i da će se u budućnosti sve više pričati o njemu.

Simpatični Senegalac već je zadobio simpatije saigrača i stručnog štaba.

- Što se tiče naredne sezone, ne možemo da unapred planiramo ili obećavamo gde ćemo završiti na tabeli, ali ono što možemo jeste da obećamo da ćemo dati zaista sve od sebe kako bi bili najbolji mogući. O saigračima imam sve najbolje da kažem. Veoma su talentovani fudbaleri, ali i sjajni momci. Najbolji odnos imam sa Matićem, Manojlovićem, Stajićem, Ilićem i Ibanjezom i oni mi dosta pomažu da naučim jezik i prilagodim se što brže.

Falua odlikuje zavidna tehnička i taktička obučenost.

- Što se tiče moje igre, mislim da su mi najveće prednosti i atributi moje fizikalije, kao i iznošenje lopte  pas. O manama, ne znam šta bih rekao, nema ničeg konkretnog, a opet na toliko toga ima da se radi - zaključio je novi fudbaler Grafičara.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike