Katai otvara sezonu sa 2 velika priznanja! Zvezdin Magiko u odabranom društvu!

08.07.2022

10:46

0

Autor: 24sedam

Premijera u novoj sezoni zakazana za nedelju, protiv niškog Radničkog

Katai otvara sezonu sa 2 velika priznanja! Zvezdin Magiko u odabranom društvu!
FK Crvena zvezda - Copyright MN Press

Aleksandar Katai je jedan od igrača koji je "izneo na leđima" prethodnu i veoma uspešnu sezonu. Između ostalog, "desetka" Crvene zvezde je u sezoni za nama bila i najbolji strelac tima.

Tako će ofanzivac iz Srbobrana će na utakmici protiv niškog Radničkog u nedelju (20.00) proslaviti dva jubileja - primiće nagradu "Bora Kostić", jer je u sezoni za nama postigao 33 gola, kao i dres 150 sa simbolikom broja odigranih mečeva u crveno-belom dresu.

 

 

Katai je u sezoni za nama postizao golove protiv čak 15 ekipa, to su: Partizan (4), Novi Pazar (4), Radnički Niš (4), Mladost (3), Kluž (2), Kairat (2), Braga (2), TSC (2), Proleter (2), Voždovac (2), Vojvodina (2), Napredak, Radnik, Čukarički i Radnički 1923.

Nagrada "Bora Kostić" predstavljena je prošle godine, kada je otvorena i loža sa imenom legendarnog golgetera Crvene zvezde na stadionu "Rajko Mitić". Dodeljuje se najboljem strelcu kluba u jednoj takmičarskoj godini, računajući sve utakmice.

Prvi laureat bio je Mirko Ivanić koji je u takmičarskoj godini 2020/21 postigao 21 pogodak, dok je gledajući prošlu sezonu to bio Aleksandar Katai sa 33 gola.

Katai će ujedno ući u klub 150, i naći se u odabranom društvu fudbalera koji su odigrali više od toliko utakmica u Crvenoj zvezdi, a to su još: Milan Borjan, Marko Gobljeić, Milan Rodić, Slavoljub Srnić, Mirko Ivanić i El Fardu Ben.

Posle Kataija, najbliži jubileju su Gelor Kanga i Milan Pavkov.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike