Benfika izdala saopštenje posle poraza od Portoa: Večiti, naučite nešto!

24.12.2020

19:36 >> 19:39

0

Lisabonski klub se obratio navijačima nakon što je ekipa izgubila Superkup

Benfika izdala saopštenje posle poraza od Portoa: Večiti, naučite nešto!
Copyright Profimedia.rs

Porto je osvojio Superkup Portugala pobedom nad Benfikom rezultatom 2:0. Dan nakon izgubljenog duela Benfika je objavila saopštenje, ne želeći da se meč sa najvećim rivalom za sve trofeje u Portugalu završi samo na 90 minute igre.

Ako je neko pomislio da je saopštenje napisano u stilu srpskih “večitih rivala”, grdno se prevario. Naši najbolji timovi, pa i oni koji su rangirani ispod njih, mogli bi iz obraćanja Benfike da nešto nauče i primene u budućnosti:

Pročitajte još

– Naš tim je juče nastupio u Aveiru sa namerom da osvoji deveti Superkup u našoj istoriji, ali utakmica nije išla prema našim željama. Meč se prema opštem mišljenju odigrao u ravnopravnoj borbi, pri čemu su se smenjivali trenuci kada je jedan tim bio malo bolji od drugog, s tim da, u stvari, nije bilo mnogo šansi – kaže se u saopštenju i nastavlja:

– Žorž Žezus je ukazao na nedostatak efikasnosti i naglasio da je “u nekoliko trenutaka igra Benfike bila bolja od protivničke, ali da jednostavno nisu mogli da naprave razliku u trenucima u kojima su to morali uraditi”. Za istoriju je važan rezultat, ali on važi samo za ovaj meč i ne bi trebalo dozvoliti da negativno utiče na rad ekipe u nastavku sezone, znajući da se Benfika nalazi u igri za sve trofeje.

Razočaranje koje zbog poraza osećamo zajednički svi, navijači Benfike, članovi ekipe, rukovodstvo, trebalo bi da posluži kao motivacija za izazove koji dolaze, jer se tokom sezone može mnogo toga postići. Uslovi stavljeni na raspolaganje ekipi su izvrsni, tim je enormnog kvaliteta i vodi dokazani stručni tim trenera, uključujući i Benfikinu službu. Sve nam daje nepokolebljivo samopouzdanje da ćemo biti sposobni za dostizanje glavnih ciljeva koje smo sami postavili na početku sezone.

Ne volimo da gubimo. Neka nam ovaj poraz posluži da naučimo lekcije koje nam mogu pomoći u budućnosti. U sezoni ima mnogo toga da se postigne, piše u saopštenju Benfike.

Da čovek ne poveruje svojim očima da je ovako nešto moguće kada se izgubi od najvećeg rivala.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike