Neustrašivi Hoze Luis Čilavert u kampanji za predsednika Paragvaja (video)

24.12.2020

18:43 >> 18:44

0

Najbolji strelac među golmanima krenuo u izbornu trku

Neustrašivi Hoze Luis Čilavert u kampanji za predsednika Paragvaja (video)
Copyright

Golmanska legenda Paragvaja i Južne Amerike Hoze Luis Čilavert u četvrtak je najavio kandidaturu za predsednika države. Izbori će biti održani 2023. godine, ali je poznati golman odlučio da na vreme krene u kampanju.

Čilavert ima 55 godina. Svoju kampanju započeo je na društvenim mrežama pod sloganom “Ponosan što sam Paragvajac“. Tokom igračke karijere tri puta je u izboru FIFA proglašen zanajboljeg golmana na svetu (1995, 1997, 1998) i navijačima je ostao u pamćenju po svom žustrom temperamentu.

Sa čak postignuta 62 gola, iz slobodnih udaraca i penala, Paragvajac će dugo držati čelno mesto na listi “golmana-golgetera”. Bio je i prvi golman koji je postigao het-trik na meču 1999. njegovog Velez Sarsfielda i Fere Karil Oste, sve sa bele tačke. Igrao je i dve sezoneu francuskom Strazburu, a 2001. godine šutirao je pobednički penal u finalu Kupa Francuske protiv Amijena.

Pročitajte još

Čilavert je igrao 74 puta za nacionalnu selekciju, a karijeru je završio 2004. godine.

Borbeni karakter sa terena zadržao je do danas, tako da u Paragvaju važi za žestokog kritičara vodećih političara u zemlji. On je najavio oštru borbu protiv korupcije i siromaštva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike