Pantić prošao višemesečnu golgotu! Partizanov vezista zna da u novoj trci sa Zvezdom ne sme biti kikseva (FOTO, VIDEO)

26.06.2022

11:44

0

Autor: 24sedam

I dalje radi po posebnom programu

Pantić prošao višemesečnu golgotu! Partizanov vezista zna da u novoj trci sa Zvezdom ne sme biti kikseva (FOTO, VIDEO)
Danilo Pantić - Copyright FK Partizan

Danilo Pantić, priključio se pripremama Partizana u Sloveniji gde će u narednih sedam dana raditi po individualnom programu. Podsetimo, pre četiri meseca operisao je prednji ukršteni ligament i bio na specijalnom programu oporavka.

O svemu što je bilo iza njega posle povrede tokom januarskih priprema, pričao je za Jutjub kanal kluba iz Humske.

- Drago mi je da sam se priključio saigračima u Sloveniji. Proveo sam četiri meseca, radeći individualno, a sada je ovo prijatno osveženje za mene. Na terenu sam, tu sam, radim sa loptom već nekih mesec dana i sve ide po planu. Oporavak ide kako treba, prošlo je četiri meseca, taj najteži period. Sada treba da se sve dovede do kraja, tako da se nadam da ću uskoro da budem spreman da izađem na teren.

Najteže je kada ne igramo. Tada se ne razmišlja mnogo o fudbalu, ali ne sme da se žuri sa povratkom jer je to ozbiljna povreda i mora sve da bude spremno. Radio sam testove i sve je kako treba. Tačno sam tamo gde treba da budem. Između prvog i trećeg meseca sam bio mnogo u teretani, a sada ima više terena i trčanja, a manje teretane.

Strah uvek postoji, ali verujem ljudima koji su oko mene, pošto imaju mnogo više iskustva sa ovom povredom nego ja. Meni je ovo prvi put, nadam se i poslednji. Verujem im i ne pravim se mnogo pametan - kazao je Pantić i dodao da mu se posebno uželeo saigrač Marko Živković.

- Žiletu sam mnogo falio, rekao mi je da ne može da živi bez mene. Drugarski me je zagrlio. Malo se povredio, ali se nadam da će i on biti spreman da pomogne ekipi. Volim sve ljude koji su ovde, a vidim da sam i ja njima nedostajao. Oni igraju, ja radim ovo moje...

Crno-beli će u novu sezonu ući sa novim trenerom Ilijom Stolicom, a na prvom testu u Sloveniji upisan je poraz, od Kluža.

- Došao je novi trener, biće i novih igrača. Desna strana je nova, nikada nisu igrali zajedno. Žile je falio dosta, videćemo, dugačak je put, trener želi ofanzivan fudbal, a mi moramo njegove zahteve moramo što pre da usvojimo. Primili smo gol nesrećno, ali bolje da se to desi na pripremnim utakmicama. Biće sve bolje i bolje.

Osvrnuo se Pantić i na sezonu za nama u kojoj je Partizan bio vicešampion, i izgubio u finalu Kupa Srbije. U Ligi konferencija izgubio je od Fejenorda, u nokaut fazi.

- Nezasluženo smo na kraju sezone ostali bez ijednog trofeja, ali to je fudbal. Cele sezone moraš da igraš dobro do kraja. Naša liga je takva da nemaš pravo na kiks. Zvezda je sa 100 bodova uzela titulu, dakle moraš da imaš više od toga za titulu. To je jedini način i svima nam je jasno. Grešaka će uvek biti, i prošle sezone nam se nije dalo. Mnogo rano se kreće, dešava se i poneka povreda.

I tu nastaje problem jer ne može 15-ak igrača da iznese sezonu na tri fronta. Ali se to dešava, ali mi nismo sezonu krunisali peharom. Žao mi je, ali imamo novu sezonu, novu šansu... Idemo dalje - zaključio je Živković.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike