Ovo je spisak Zvezdinih rivala na pripremama - upoznajte bolje protivnike crveno-belih

21.06.2022

18:30

0

Na redu mečevi sa starim i novim poznanicima, ali i prijateljskim klubom

Ovo je spisak Zvezdinih rivala na pripremama - upoznajte bolje protivnike crveno-belih
fkcz trening - Copyright Foto: FK Crvena zvezda

Fudbalere Crvene zvezde očekuju tri kontrolne utakmice tokom priprema u Sloveniji i jedna u Rusiji, a izabranici Dejana Stankovića igraće protiv NK Brava, Domžalea, Kopra i Zenita.

Zvezda će prvu kontrolnu utakmicu, tokom dela priprema namenjenog za taktičko uigravanje, odigrati protiv NK Brava, a duel je zakazan za 24. jun.

Tim iz Slovenije je prethodnu sezonu završio na visokom petom mestu sa 49 osvojenih bodova. Klub koji je takođe poznat pod nazivom "Bravo-Belinka", zabeležio je na 36 utakmica 13 pobeda, isto toliko poraza i 10 remija uz gol razliku 33:33. Tim koji svoje utakmice igra na stadionu "Športni park Ljubljana" biće odličan rival crveno-belim momcima na startu uigravanja pred narednu sezonu.

Naredni protivnik je Domžale, a taj duel zakazan je za 27. jun. Slovenački tim je dobro poznato ime svim navijačima Zvezde, pošto se crveno-beli često sastaju sa "Rumenom družinom" tokom ranijih priprema.

Za razliku od NK Brava - Domžale je nešto lošije plasiran na tabeli završio prethodni šampionat. Ostvarili su trijumf na 11 mečeva, 12 puta odigrali bez pobednika, dok su doživeli jedan poraz više, uz gol razliku 47:46 što ih je dovelo na sedmu poziciji na lestvici. Domžale je već odigrao jedan prijateljski susret i ubedljivo slavio nad Rudarom (8:0). Ekipa koje svoje utakmice igra na "Sportskom stadionu Domžale" koji je izgrađen davne 1948. godine, dva puta je u svojoj istoriji uspela da dođe do trofeja namenjenog osvajaču lige, a isto toliko puta do pehara namenjenog pobedniku slovenačkog kupa.

FK Crvena zvezda
 

Treća kontrolna provera za izabranike Dejana Stankovića zakazana je za 30. jun, a igraće protiv Kopra. Još jedan slovenački tim je sezonu završio kao vicešampion sa samo tri boda manje od Maribora.

Popularni "kanarinci" su slavili na 19 susreta, zabeležili su 10 nerešenih ishoda i doživeli samo sedam poraza. Fudbaleri Kopra su bili izuzetno efikasni prethodne takmičarske godine s obzirom na činjenicu da su postigli čak 54 pogotka, ali sa druge strane su primili 38. Ukupno su ostvarili 67 bodova, ali ipak to nije bilo dovoljno da osvoje Prvu slovenačku ligu.

Međutim, u istoriji su samo jednom uspeli da osvoje trofej prvenstva, dok su pehar kupa u pet navrata doneli u svoje vitrine. Koper kao domaćin utakmice igra na stadionu "Bonifika" koji je kapaciteta 3.800 sedećih mesta.

Foto: FK Crvena zvezda
 

Crvena zvezda će generalnu probu odigrati 3. jula na stadionu Sočija u istoimenom gradu protiv njenog prijateljskog kluba Zenita. O veličini ruskog kluba nije potrebno trošiti reči, ali se mora napomenuti da je klub iz Sankt Peterburga osvojio Ligu Evrope u sezoni 2007/08 savladavši Rendžers sa 2:0. Iste godine su došli do trofeja UEFA Super Kupa pobedivši Mančester Junajted sa 2:1.

Kada je u pitanju ruski šampionat, Zenit je došao do osam titula, a sa druge strane četiri puta je osvojio nacionalni kup. Klub koji je osnovan 1925. godine je upravo prethodne sezone osvojio titulu. Uz gol razliku 66:28, sa 19 pobeda, osam remija i samo tri poraza, Zenit je sa 65 bodova došao do naslova ruske Premijer lige. Pre duela sa Zvezdom će odigrati dve utakmice, a rivali će im biti Soči i CSKA.

- Crvena zvezda i Zenit sarađuju dugi niz godina, a tome je veliki doprinos dala i kompanija "Gazprom", koja je generalni sponzor Crvene zvezde, ali i ruskog kluba. Verujemo da će predstojeća utakmica dodatno ojačati saradnju našeg kluba i Zenita, a ujedno će biti odlična provera za naš tim pred naredne izazove – objavila je Zvezda.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike