Pljačka veka u režiji argentinskih hakera: Isparilo pola miliona evra sa računa PSŽ

27.10.2020

18:16 >> 20:12

0

Tokom isplate 519.000 evra iz Pariza na konto Boke juniors sajber kriminalci pokazali svoju moć

Pljačka veka u režiji argentinskih hakera: Isparilo pola miliona evra sa računa PSŽ
Copyright Profimedia/Stephane ALLAMAN/SIPA

Neverovatna vest dolazi iz Južne Amerike! Argentinski gigant Boka juniors nije dobio Pari Sen Žermenovu uplatu od 519.000 evra, jer su hakeri na samo njima poznat način uspeli da presretnu transakciju i da izbrišu svaki trag.

Tiražni list Ole objavio je da su pare na račun Boke trebale da “legnu” kao deo “procenta solidarnosti” od transfera Leandra Paredesa iz Zenita u PSŽ. Kako je obeštećenje iznosilo 40.000.000, tako je klub koji je kupio igrača morao da pet odsto od ukupnog iznosa rasporedi svim klubovima koji su učestvovali u njegovom igračkom razvoju od 12. godine.

Boki je pripalo 1.500.000 evra, a uplaćeni deo iz Pariza nije stigao, uprkos tome što su računovođe PSŽ gledale kako pola miliona jednostavno nestaje bez mogućnosti da spreče kriminalce u njihovoj nameri.

Procenat solidarnosti je pravilo FIFA, koja je time želela da deo novca završi stvaraocima igrača. Ovaj propis se primenjuje isključivo u slučajevima kada igrač menja državu kao prilikom transfera Paredesa iz ruskog u francuski klub.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike