Španci poništavaju Mbapeov ugovor: Neka ministar sporta Francuske uradi svoj posao!

17.06.2022

19:40

0

Autor: 24sedam

Tvrdi se da je PSŽ prekršio pravila i dezinformisao finansijskog kontrolora

Španci poništavaju Mbapeov ugovor: Neka ministar sporta Francuske uradi svoj posao!
Tan2022-5-21_21637501_2 - Copyright Tanjug/AP Photo/Mićel Spingler

A taman smo pomislili da je saga o Kilijanu Mbapeu i Realu gotova. Ili bar odložena neko pristojno vreme.

Izgleda da smo se prevarili. Advokat španske La lige Huan Branko najavljuje da će organizacija koju zastupa zatražiti od ministra sporta Francuske da otkaže ugovor koji je Mbape nedavno potpisao sa PSŽ!

Francuski mediji javljaju da Branko tvrdi da je PSŽ prekršio pravila i dezinformisao Nacionalnu direkciju za kontrolu i upravljanje (DNCG), koja je svojevrsni finansijski kontrolor francuskog fudbala.

- Prva tačka je odobrenje ugovora Kilijana Mbapea. Osporavamo njegovu zakonitost, a LFP (Francuska profesionalna liga) nikako nije smela da ga potvrdi putem DNCG jer je protiv finansijskog fer-pleja. Tražićemo da ministar sporta poništi Mbapeov ugovor jer je on nadzorno telo sportskih uprava. To je pravni korak za utvrđivanje da li Mbapeov ugovor spada u ekonomske parametre koji su u sladu sa propisima DNCG - rekao je advokat.

Svestan je Branko da ovaj "slučaj" nema velike šanse za uspeh, pa najavio da će predmet uputiti Evropskoj komisiji.

- Reč je o proučavanju pitanja tržišnog takmičenja, zloupotrebe dominantnog položaja, državne pomoći. Evropska komisija je uvek prala ruke od delegiranja UEFA, a regulacija tržišta je deo njenih ovlaštenja.

Advokat La lige je pojasnio i da namera nije samo da se ospori ugovor Mbapea i PSŽ nego da se napravi "najvažnija promena prema Bosmanovom zakonu".

- Želimo da se sistem promeni i to ne samo za PSŽ i Mančester siti. Hoćemo da se redefinišu pravila. PSŽ sakriva svoje račune preko posrednika, veštačkih sponzora... To se više ne može podneti - poručio je Branko i naglasio da sa svojim timom već dugo radi na dokumentima u ovom slučaju.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike