Perez izbacio bes iz sebe zbog Mbapea: Ne mogu da zamislim da španski kralj zove igrača kao što je radio Makron

16.06.2022

08:20

0

Autor: 24sedam

Predsednik Real Madrida progovorio o mladom Francuzu, Zidanu, Halandu...

Perez izbacio bes iz sebe zbog Mbapea: Ne mogu da zamislim da španski kralj zove igrača kao što je radio Makron
perez - Copyright Profimedia

Predsednik Real Madrida, Florentino Perez, gostovao je sinoć u tv emisiji "El Čiringvito" i tom prilikom je odgovorio na sva goruća pitanja o njegovom klubu. Budući da je najduže elaborirao slučaj Kilijana Mbapea, mogao bi se izvući zaključak da tema o Francuzu još nije izgubila aktuelnost kod Madriđana.

- Mbape je već zaboravljen, ništa se nije desilo. Danas Mbape ne postoji. Ono što postoji je Real.

Da li i dalje mislite da ćete videti Mbapea u Madridu?

- Ne, jer ovaj Mbape nije moj Mbape. Ali ako se promeni... Život se okreće hiljadu puta. Mislim da se zbunio, veoma je mlad. Želim mu sve najbolje, ne želim mu ništa loše. Ali verovao sam u san. Madriđani će biti razočarani, ali Mbape koji je želeo da dođe u Real Madrid sada nije taj Mbape. On mi je to najavio u poruci i poželeo sam mu sreću. Ali u to vreme više nismo bili zainteresovani Nijedan igrač u istoriji Real Madrida nikada nije bio iznad kluba - priča perez i nastavlja da objašnjava šta je to zadržalo mladog Francuza na "Parku prinčeva":

- PSŽ mu je praktično ponudio da bude lider, ne samo fudbalskog tima, već i uprave. Tako smo videli da nije Mbapea koga želimo da dovedemo. ali da je pod pritiskom promenio snove. Ako klinca pozove predsednik Republike, to naravno utiče na njega.

Finansijska ponuda PSŽ?

- Nećemo saznati o njoj, ali mislim da je pritisak u pitanju. Ono što je najviše moglo da utiče na njega je politika. To, plus novac i uprava kluba, promenili su njegovo mišljenje. Borio se. Kada dođete u situaciju panike, pokušavate da se izvučete što pre. Ne mogu da zamislim da kralj Španije pozove igrača. To je mnogo uticalo na njega - rekao je Perez:

- Tamo postoje dve države, jedna je Katar, a druga Francuska. Od 2000. godine, koliko sam ovde, nisam to video, da predsednik Republike zove igrača. Možeš da budeš veliki svetski igrač, a da ne igraš u Francuskoj, kao štu to bili Zidan ili Benzema. Mislim da je njegova majka želela da dođe u Real Madrid, jer mu je to bio san kao dečaka. Nisam razgovarao sa njim, ali su nam rekli da se majka rastužila. Kada se promene okolnosti i čovek donese odluku, moraš je ispoštovati. Nije došao jer nije hteo. Ako te svi pritiskaju, sa 23 godine blokiraš. Da li su vrata Real Madrida zatvorena za Mbapea? Vrata su otvorena za svakog igrača koji razume šta je Real Madrid i da niko nije veći od ostalih.

Za Pereza, PSŽ je "prijateljski klub".

- PSŽ nije neprijatelj. Ni Čels,i ni Siti. Svi oni koji se takmiče sa nama su prijatelji. Sa svima se dobro slažemo. Državni klubovi kao PSŽ su problem koji moramo da rešimo.

Zidan u PSŽ-u? 

- Ne znam da li će potpisati za PSŽ, ali on je oduvek bio čovek za Real Madrid i reprezentaciju Francuske. To znam o njemu. Ali može - možda je sada u drugačijoj situaciji.

Haland?

- Imamo najboljeg centarfora na svetu i ovaj trenutak je bio nespojiv sa Halandom. Nismo hteli da ga angažujemo da bi ga stavili na klupu. Mislim da imamo sjajan tim. Ako je Benzema bolestan, biće zamene.

 Radovi na Bernabeu?

- Radovi na stadionu biće gotovi za oko godinu dana, krajem sledeće sezone. Rat je imao dva efekta: nedostatak opreme i povećanje cena. Ali mi rešavamo probleme.

Projekat Super lige još uvek nije sahranjen.

- Neki klubovi su bili pod pritiskom i morali su da potpišu pismo da bi zadovoljili predsednika UEFA. Ali oni su i dalje u Super ligi.

Veliki nesporazum oko organizacije finala Lige šampiona u Parizu?

- Incidenti su šokirali ceo svet. Poslali smo pismo u UEFA i francuskoj vladi. Oni su okrivili navijače Liverpula, ali oni i navijači Madrida pretrpeli su iste napade, pljačke i nasilje. Zašto ste izabrali ovaj stadion?Svi su znali da su potrebne mere bezbednosti na ovom području. Nisu nam rekli.

Ljutnja na Serhija Ramosa što nije produžio rok u 2021?

- Vremenom su svi prihvatili. Uradio je ono što je tada mislio da mora. Serhio Ramos je među velikim "madridistima", jedan je od velikih defanzivaca Reala i nikad neću zaboraviti lisabonski gol u finalu Lige šampiona protiv Atletiko iz Madrida.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike