Zvezdin biser pregrmeo najteži period u karijeri: Strah je bio veliki, vraćam se jači nego ikad!

15.06.2022

15:05

0

Autor: 24sedam

Veljko Nikolić s velikim iščekivanjem čeka povratak na teren

Zvezdin biser pregrmeo najteži period u karijeri: Strah je bio veliki, vraćam se jači nego ikad!
20210724mmNikoli - Copyright MN Press

Zvezdin biser Veljko Nikolić pregrmeo je najteži period u dosadašnjoj karijeri. Mladi vezista je sredinom prolećnog dela sezone morao u Francusku na operaciju skočnog zgloba, a posle višemesečnog oporavka na Zlatiboru se stavio na raspolaganje Dejanu Stankoviću i njegovom stručnom štabu.

Crveno-beli na srpskoj planini obavljaju bazični deo priprema za nastupajuću sezonu, a deo koji je najteži za svakog sportistu nešto lakše pada Nikoliću koji se sigurno uželeo profesionalnih obaveza.

- Naravno, drago mi je da sam se vratio posle teške povrede. Moram priznati da je taj period bio veoma težak za mene, ali srećom sve je prošlo kako sam i očekivao - počeo je Nikolić priču o svemu kroz šta je prošao minulih meseci za zvanični sajt Crvene zvezde.

- Generalno gledano, to mi je bila prva ozbiljnija povreda. Sve se to desilo na pripremnoj utakmici u Austriji. Dobio sam udarac, ne sećam se ni sam najbolje kako, ali sam tek posle otkrio da je povreda ozbiljnije prirode. Mislio sam da nije toliko strašno i posle toga sam nastavio da treniram i igram, ali u međuvremenu je sve postajalo gore i gore. Doktori su mi rekli da mora da se operiše i morao sam da ih poslušam. Na kraju sam otišao u Francusku, gde sam odradio sve preglede i operisao se. U Beogradu sam radio terapije kod doktora, na kraju je sve prošlo kako treba i sve je zaboravljeno. Novi list i novi početak.

Potpuno razumljivo, dani oporavka bili su obavijeni velikom neizvesnosti za budućnost.

- Svašta mi se motalo po glavi tada. Kako ću se vratiti i da li će sve proći kako treba. Strah, to je jedino što mogu da kažem. Imao sam veliki strah, ali pričao sam sa mnogo ljudi, trenera i psihologa. Oni su mi rekli da je to sve normalno i da nemam čega da se plašim, kao i da su mnogi fudbaleri to prošli. Posavetovali su me i rekli mi da će strah proći posle nekog vremena.

Pomenuo je Nikolić i ljude iz kluba, koji su mu dali podršku u teškom periodu njegove karijere.

- Imao sam fantastičnu sezonu. Svi su me pitali za narednu, kako će biti. Svima sam im rekao da će sigurno biti još bolje, jer sam išao uzlaznom putanjom. Bilo mi je drago, jer sam imao podršku svih iz kluba, kako saigrača, tako i trenera i kompletnog rukovodstva. Kada se desila povreda, imao sam osećaj u glavi da sam ih razočarao, ali nije bilo do mene. Oni su sve razumeli i rekli su mi da će sve doći na svoje mesto kada se budem vratio na teren.

Najveća podrška su mu svakako bili porodica i prijatelji.

- Porodica i najbolji drug su mi bili najveća podrška. Kada sam bio u Francuskoj svakog dana smo se čuli i pričali. Moj najbolji drug je hteo da pođe sa mnom, ali to nije bilo moguće zbog papirologije. Kada sam se vratio, bio je uz mene.

Istakao je talentovani vezista da mu je bilo teško da se navikne na rad sa ekipom, ali i naglasio da zna šta ga čeka.

- S obzirom da nisam dugo radio i trenirao sa ekipom, bilo mi je teško ovih par dana. Ranije sam radio individualno, ali to ne može da se poredi sa timskim radom. Navikavam se polako. Znao sam da će me čekati sve ovo. Na meni je da „namestim“ glavu i da nastavim dalje – kazao je Nikolić uz osvrt na podršku saigrača.

- Čuo sam se sa dosta igrača. Sa mlađima sam se i družio. Dolazio sam na utakmice, a bio sam i u svlačionici sa njima. Bio sam deo ekipe, samo što nisam mogao da im pomognem na terenu.

Naglasio je vezista da je najbitnije da prođe pripreme bez povrede, ali i da ne zna kada će biti potpuno spreman.

- Ne mogu da garantujem kada ću biti potpuno spreman. To je do kondicionog trenera i do medicinskog dela struke. Najbitnije je da prođem kroz pripreme i da me ništa ne boli. To mi je glavni zadatak. Kada ću se vratiti na teren – to ne znam.

Govorio je Nikolić i o ciljevima za narednu sezonu.

- Svake godine je ista priča. Cilj je dupla kruna, samo što ove godine imamo jedan zadatak više, a to je da uđemo u Ligu šampiona. Znam da svi vi priželjkujete, kao i navijači da mi uđemo u Ligu šampiona, to nije lako. Dosta zavisi i od žreba, ali mi ćemo se maksimalno potruditi da usrećimo sve zvezdaše.

Za kraj je za sve navijače imao snažnu poruku.

- Mogu da poručim svim navijačima da ću se vratiti jači nego ikad – zaključio je Nikolić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike