Orlovi nikad nisu imali ovako dobru atmosferu, svedočenje iz prve ruke: Nijedan preki pogled, stalno su zajedno, ginu jedan za drugog

11.06.2022

12:36

0

Piksijeva Srbija je tim kojim bi se svako ponosio

Orlovi nikad nisu imali ovako dobru atmosferu, svedočenje iz prve ruke: Nijedan preki pogled, stalno su zajedno, ginu jedan za drugog
20220609mmEkipa12 - Copyright MN Press

Reprezentacija Srbije je jesenas, za mnoge neočekivano, direktno izborila plasman na Svetsko prvenstvo u Katar pobedivši Portugal u gostima. Cela nacija je slavila taj ogroman uspeh, a kada su se stvari slegle, svi su istakli zašto – dolazak Dragana Stojkovića Piksija na mesto selektora.

Piksi je kao selektor isti kao i igrač: mangup, sportista, samouveren do neba, ali i harizmatičan da sve to prelije na svoju okolinu. Ono što je doneo reprezentaciji jesu dve glavne stvari – ofanzivni fudbal i neprevaziđenu atmosferu.

Iako su Orlovi posle Portugala i pobeđivali i gubili, ova epizoda u Ligi nacija donela je nove utakmice i gomilu sjajnih i lepih trenutaka, kako na terenu, tako i van njega. O svemu tome govorio je i novinar Nebojša Petrović, koji radi i u FSS. Kako je u Piksijevoj Srbiji – preneo je svima.

Uživajte:

- Selektora Stojkovića, ali i kompletnu fudbalsku javnost u Srbiji mora da raduje način na koji se Tadić i drugovi ophode prema obavezama u nacionalnom dresu. Bez obzira na umor posle naporne sezone u svojim klubovima, i činjenice da nikada u karijeri nisu bili u prilici da uoči godišnjih odmora moraju da odigraju čak četiri utakmice u samo desetak dana, ne kriju zadovoljstvo što su ponovo na okupu i što imaju priliku da brane boje Srbije u jednom jakom takmičenju.

Svakom treningu i svakoj utakmici pristupaju maksimalno profesionalno, bodre se međusobno i bukvalno ginu jedan za drugoga na terenu. To je ono što i publika može da primeti tokom televizijskog prenosa utakmice, ali ono što se ne vidi još je lepše i uliva veru da je ova generacija spremna za velika dela. Momci dišu kao jedan, svaki slobodan trenutak koriste da budu zajedno i da ga provedu u lepom i vedrom raspoloženju.

Ništa im ne pada teško, iako je ovo period godine kada su navikli da budu sa svojim porodicama u letnjim odmaralištima i da pune baterije za novu sezonu. Nijedan izraz nezadovoljstva, nijedna ishitrena reakcija, preki pogled ili nervozno odmahivanje rukom. Apsolutno ništa od toga. Samo osmesi i pesma. I, naravno, omiljena društvena igra Mafija, koja je postala zaštitni znak jedinstva, sloge i zajedničkog duha u fudbalskoj reprezentaciji Srbije.

Na redu je Slovenija.

 

 

Ako se može pronaći jedna ružna stvar vezana za ovu ekipu i selektora, ona nema veze sa njima, već sa nama, navijačima. A to su prazne i poluprazne tribine. Ali, to već nije problem Orlova, već nas samih…

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike