Pravi najbolju kafu, a tek što brani penale!!! Ovo je heroj Australije, čovek koji je hteo da batali fudbal

14.06.2022

11:01

0

Autor: 24sedam

Endrju Redmejn odveo Ozije na Svetsko prvenstvo, a pre šest godina bio spreman da završi golmansku karijeru

Pravi najbolju kafu, a tek što brani penale!!! Ovo je heroj Australije, čovek koji je hteo da batali fudbal
profimedia-0699443694 - Copyright Profimedia

Bila je 2017. godina, bili su teški dani za  jednog od brojnih fudbalskih golmana u Australiji.

Svega mu je bilo dosta, pa je bio na korak do odluke da "okači rukavice o klin". Pronašao je sebe na drugom mestu, završio je kurs za bariste, koji mu, igrom sudbine i sreće, nije nikada zatrebao. Bar ne profesionalno.

- Sve je bilo u pogonu. Posao kod prijatelja u kafiću i studije tokom dana. Za fudbal bih ostavio veče. Prosto je, nisam verovao u sebe, mislio sam da nisam dovoljno dobar. Bio samu teškoj fazi svog života ispričao je Redmejn, golman koji nikada nije branio van granica Australije.

 

 

Karijera ga je vodila od prvog kluba AIS, preko Central kost marinersa, Brizbejn roara, Melburn sitija, Vestern Sidnej vonderersa do FK Sidnej čiji je član baš od te 2017. godine.

Ostao je u fudbalu, kažu da pravi najbolju kafu od svih svojih kolega, a od 2019. godine je čak i član nacionalnog tima. Nije se, ruku na srce, nabranio, upisao je tek tri nastupa, ali je postao heroj cele nacije.

Igrala je Australija sa Peruom odlučujući meč za odlazak na Svetsko prvenstvo. Bez golova posle 90 minuta, bez golova posle 120. Ostalo je još samo ono vreme koje je sudija odlučio da nadoknadi kada je na teren, umesto prvog čuvara mreže Meta Rajana, na travnjak zakoračio Redmejn.

Printscreen/YouTube
 

Na teren i u slavu! Odbrano je dva penala rivalima, upečatljivo "plesao" po gol liniji pre šuteva, i odveo svoju Australiju na Mundijal.

Australija ima novog heroja, a oni koji otputuju za Katar neće morati da brinu o kvalitetu kafe. Uz Redmejna će piti najbolju i najukusniju. A možda mu se opet nameste i penali!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike