Australija ide na Mundijal! Penal rulet stao na žuto!

13.06.2022

21:39

0

Autor: 24sedam

Kenguri preko Perua izborili vizu za Katar

Australija ide na Mundijal! Penal rulet stao na žuto!
Radost reprezentativaca Australije - Copyright Profimedia

Fudbalska reprezentacija Australije pobedila je Peru posle boljeg izvodjenja penala i tako obezbedila učešće na Svetskom prvenstvu u Kataru. Tamo će se naći u grupi sa Francuskom, Danskom i Tunisom.

Tokom čitavog meča Australija je napadala, bila bolji rival ali nije uspela da dođe do pogotka. Sjajnu se branio Peru i zasluženo izborio produžetke, a potom i penale. Na penal ruletu više sreće su imali Australijanci, iako nije sve počelo kako treba za njih.

Prvi jedanaesterac je promašio Bojl, Peruanci su bili sigurni, ali je u trećoj seriji neprecizan bio Advinkula.

Obe ekipe su pogađale svoje penale sve do šeste serije, kada je odlučujući penal promašio Valera, odnosno, sjajni Enru Redmejn mu je odbranio udarac. Između ostalog, Redmejn je poznat kao specijalista za odbranu penala i u igru je baš zbog toga ušao tek u 121. minutu.

Ostalo je još jedna viza za Katar koja nije obezbeđena, a za nju će se boriti Kosta Rika i Novi Zeland. Pobednik tog duela otići će u grupu E sa Španijom, Nemačkom i Japanom. 

Tako će se kompletirati svih 8 grupa za ovogodišnje Svetsko prvenstvo u Kataru koje je na programu od 21. novembra do 18. decembra.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike