Vlahovića inspiriše Novakova mentalna snaga: On je moj broj jedan! Oduvek mu se divim!

13.06.2022

15:28

0

Autor: 24sedam

Srpski napadač pričao i o ponudi Arsenala

Vlahovića inspiriše Novakova mentalna snaga: On je moj broj jedan! Oduvek mu se divim!
dusan vlahovic 2 - Copyright Profimedia

Najbolji srpski teniser svih vremena Novak Đoković inspiracija je mnogim mladim sportistima koji tek krče put ili samo što su zakoračili na najveću scenu. Među njima je i jedan od najboljih mladih napadača sveta Dušan Vlahović, koji je za britanski „Telegraf“ pričao o dvadesetostrukom grend slem šampionu.

Na pitanje koji su ga sportisti inspirisali u detinjstvu centarfor Juventusa je naveo mentalitet Majkla Džordana, a onda istakao Noleta kao najvećeg uzora.

- Đoković je Srbin, definitivno je broj jedan uvek sam mu se divio. On je veliki šampion i želim da znam više o tome kako radi određene stvari – kazao je Vlahović, pa detaljnije objasnio:

- Psihički je veoma jak, kako se suočava sa određenim problemima, kako može da odigra sedam mečeva zaredom, da savlada sedam prepreka i osvoji grend slem. Kada verujete u sebe, kada se sigurni, ništa ne može da vas destabilizuje. Čak i kada nešto krene naopako, to će vam sigurno pomoći da se nosite sa problemima… Još nisam stigao do tog nivoa – kazao je Vlahović.

Reprezentativac Orlova je prošle zime dugo punio novinske stupce najuticajnijih sportskih listova u Evropi, koji su ga gotovo na dnevnom nivou selili iz Fiorentine u mnoge klubove iz Liga petice, među kojima je najčešće pominjan Arsenal.

- Imao sam samo jedan klub na umu. Juventus je Juventus. Nema više šta da se kaže. I sada se osećam počastvovan što nosim ovaj dres, neverovatno je svaki put kada ga obučem. Definitivno se identifikujem sa klupskom DNK, ona se poklapa sa mojom ličnošću. Kada dođete ovde nikada ne odustajete, borite se sve vreme, žrtvujete… Ovo je defintivno bilo ono što sam tražio – rekao je nekadašnji đak Partizana i istakao da nema problem sa prevazilaženjem pritiska.

- Volim velika očekivanja i vrstu adrenalina koji oni izazivaju. Nikada nisam imao previše problema sa pritiskom, možda kada sam bio mlađi, ali sada više ne. Za 10 godina verovatno ću se osećati još bolje, uopšte me ne zanima kada ljudi pričaju o pritisku – dodao je Dušan Vlahović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike