Prljave igre iz Londona! Vlahovića plaše „slučajem Bađo“: Kada ga je Juve ukrao Fiorentini u neredima je povređeno 50 ljudi, uči iz toga!

23.01.2022

07:10

0

Autor: 24sedam

Ne biraju se sredstva u borbi za potpis Srbina

Prljave igre iz Londona! Vlahovića plaše „slučajem Bađo“: Kada ga je Juve ukrao Fiorentini u neredima je povređeno 50 ljudi, uči iz toga!
profimedia-0649463516 - Copyright Profimedia

Borba za potpis Dušana Vlahovića polako izlazi iz sportskih okvira. Arsenal radi sve što može kako bi ubedio srpskog vunderkinda da se iz Firence preseli u London, pa je u tu svrhu, čini se barem tako, angažovao i medijsku mašineriju.

Tek što je ugledna „Gazeta delo Sport“ objavila da je Juventus krenuo u konačni juriš na Vlahovića i da dogovor tri strane nije bio nikada izvesniji, londonski „Talksport“ je potegao priču staru tri decenije. Jer, upravo te 1990. godine, posle prelaska Roberta Bađa iz Fiorentine u Juventus, nastala je velika mržnja između Firence i Torina, koja sa istim intenzitetom traje i danas.

Engleski portal upozorio je Vlahovića da bi trebalo da uči iz slučaja nekadašnjeg osvajača Zlatne lopte i jednog od najboljih italijanskih fudbalera svih vremena, pošto je njegov prelazak u „staru damu“ izazvao nerede u Finreci posle kojih je 50 ljudi završilo na bolničkom lečenju!

„Talksport“ u uvodu teksta podseća kako su prelasci Federika Bernardeskija (2017.) i Federika Kijeze (2020.) iz Fiorentine u Juventus izazvale veliki gnev kod tifoza „viole“, koji su posebno gnevni bili na velikog rivala i tadašnje čelnike kluba sada već davne 1990. godine.

- Kruže glasine da je Vlahovićeva želja prelazak u Juventus, ali bi zvezdi Fiorentine bilo dobro da pročita nešto o istoriji italijanskog fudbala – stoji u tekstu londonskog portala, koji dodaje:

- Većina fudbalskih rivalstava proizilazi iz geografske ili rezultatske blizine, ali mržnja između Fiorentine i Juventusa jedinstvena je po tome što dolazi sa transfer tržišta.

Roberto Bađo je bio nova nada Fiorentine za koju je debitovao pet godina ranije. Ipak, juna 1990. godine, usred noći, Juventus ga je „prošvercovao“ na zadnjem sedištu limuzine za tadašnji rekordan transfer od 8 miliona funti.

Iako se tadašnje rukovodstvo „viole“ ponadalo su bez velike drame uspeli da završe prodaju verovatno najboljeg igrača u istoriji kluba, čim je vest o Bađovom prelasku u Torino ugledala svetlo dana počeli su neredi u kojima je policija morala da koristi i suzavac, a čak 50 navijača moralo je da potraži bolničku pomoć.

„Talksport“ podseća kako je Bađo kasnije pričao da nikada nije želeo da ode iz Firence i kako je bio primoran da prihvati transfer, što je potkrepljeno time što nekadašnji italijanski reprezentativac na promociji u Torinu nije želeo da se slika sa šalom Juventusa, te da je na prvom duelu dva tima odbio da izvede penal koji je De Agostini promašio, pa je Fiorentina slavila pobedu.

Londonski portal tvrdi i kako Roberto Bađo nikada posle takvog odlaska iz Fiorentine nije bio igrač koji je žario i palio na „Artemio Frankiju“, a iako napominje kako je između njegovog slučaja i Vlahovića teško povući paralelu jer reprezentativac „orlova“ dolazi iz druge zemlje, Ducija, ipak, upozoravaju da Bađova senka stoji kao ozbiljan podsetnik da u fudbalu postoje potezi koji se jednostavno ne povlače.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike