Srbija prokockala pobedu u Ljubljani! Orlovi visoko poleteli, pa bolno prizemljeni!

12.06.2022

20:42

0

Autor: 24sedam

Orlovi igrali nerešeno u četvrtom meč Lige nacija

Srbija prokockala pobedu u Ljubljani! Orlovi visoko poleteli, pa bolno prizemljeni!
aleksandar Mitrović - Copyright MN Press

Šteta... Velika... Srbija je imala sve u Ljubljani, ali je na kraju morala da se zadovolji mrvicama... Piksijevi Orlovi visoko su poleteli na stadionu "Stožice", posle prvih 45 minuta vodili 2:0, ali su na otvaranju drugog poluvremena sve bacili u vodu i na kraju sa Slovenijom podelili bodove - 2:2.

Mleli su Tadić i drugovi Slovence u prvom delu igre. Iako im je ovaj meč bio poslednji u ekstremno napornoj sezoni, srpski fudbaleri su od prvog sudijskog zvižduka počeli da pletu mrežu oko Oblakovog gola kojem sigurno nije bilo prijatno kada je na veliki odmor otišao sa dve lopte u svojoj mreži.

Verovatno je bilo malo onih u taboru Slovenaca koji nisu pomislili da bi mogli da dožive novi brodolom protiv Srbije u razmaku od samo nekoliko dana. A sve je ukazivalo na tako nešto kada su Andrija Živković u osmom minutu i Aleksandar Mitrović u 35. minutu doneli Orlovima ogromnih 2:0.

Veoma autoritativno delovali su izabranici Dragana Stojkovića u prvom poluvremenu. Slovenci nijednog momenta nisu ozbiljnije zapretili Vanji Milinkoviću Saviću i ništa nije ukazivalo na to da bi u nastavku meča moglo da dođe do bilo kakve drame.

Međutim, Slovenci su se na pauzi malo okuražili. Krenuli su agilnije ka golu Srbije i iz prve prave prilike došli do izjednačenja preko Čerina u 48. minutu meča. Postignut gol kao da je dao dodatnu snagu domaćinu, koji je u narednih nekoliko minuta razleteo po terenu, što je rezultiralo izjednačujućim golom Šeška na isteku 52. minuta, posle greške poslednje linije Orlova.

Brzo su se srpski fudbaleri trgli iz šoka u koji su sigurno upali. Malo su se konsolidovali, zbili redove i potom krenuli u novi juriš na gol rivala, koji je, pogotovo u završnih 20-ak minuta, želeo sve samo ne da igra fudbal. Dok su se pred golom Oblaka ređale prilike i poluprilike u kojima su se nalazili Jović, Mitrović, Radonjić, reprezentativci Slovenije su svaki prekid koristili da legnu na travu i traže medicinsku pomoć, s toga i ne čudi previše što se rezultat i po isteku šestog minuta nadoknade vremena nije promenio.

BLOG UŽIVO

DRUGO POLUVREME

90. MINUT - Slobodan Rajković je dobio crveni karton na klupi, zbog prigovora četvrtom sudiji. Meč je produžen za šest minuta.

88. MINUT - Odzvanja stadionom u Ljubljani "Svi u napad!". Sjajnu podršku je imala Srbija večeras u slovenačkoj prestonici.

MN Press
 

84. MINUT - Slovenci maksimalno opstruišu igru u poslednjih 15-ak minuta. Posle skoro svakog prekida po jedan igrač domaćih leže na teren i traži medicinsku pomoć. Orlovi se, s druge strane svim silama trude da dođu do pobedničkog gola. Sergej je sa desne strane uputio centaršut, Jović je šutirao glavom, ali je lopta još jednom prošla pored stative.

78. MINUT - Nova promena kod domaćina. Sikošeka, koji je imao žuti karton, zamenio je Verbič.

67. MINUT - Velika šansa za Srbiju. Tadić je izveo skraćeni korner sa desne strane, Mitrović je u petercu na drugoj stativi bio najviši u skoku, ali je šutirao glavom pored gola.

MN Press
 

64. MINUT - Pokušavaju Orlovi da povrate terensku inicijativu posle šokantnog početka drugog poluvremena. Konsolidovali su se, prebacili težište igre na polovinu rivala, ali još se čeka prava prilika u nastavku meča. Piksi pravi još jednu promenu, Grujića je zamenio Sergej Milinković-Savić.

56. MINUT - Ekspresno reaguje Stojković. Na teren šalje Kostića i Jovića umesto Lukića i Mladenovića.

53. MINUT - GOL! Slovenija je izjednačila! Zaspali su defanzivci Srbije, Šeško im se prikrao iza leđa, primio je loptu i sa desetak metara rutinski zatresao mrežu Orlova.

48. MINUT - GOL! Slovenci smanjuju! Šporar je uradio najveći deo posla. Prošao je po levoj strani, sjajno je zavrnuo loptu ka penalu, gde je Čerin šutirao iz prve i poslao loptu u donji ugao iza leđa Vanje Milinkovića-Savića.

Menjaju selektori pred početak drugog poluvremena. Stojković je na teren umesto Živkovića poslao Radonjića. Kod Slovenaca trostruka promena, Brekala, Zajca i Celara, zamenili su Balkovec, Črnigoj i Šporar.

PRVO POLUVREME

45. MINUT - Posle dva minuta nadoknade završeno je prvo poluvreme. Srbija u Ljubljani vodi 2:0.

35. MINUT - GOOOOL! Mitrović duplira prednost! Taman kada su svi pomisli da je meč ušao u nešto mirniju fazu, zablistao je kapiten Srbije. Maestralno je Tadić na levoj strani izbacio protivnika iz igre, uputio sjajan centaršut, a onda je Mitrogol odradio svoj deo posla. Skok, trzaj glavom i nova radost za Srbe na stadionu u Ljubljani!

32. MINUT - Izdržali su Orlovi nalet Slovenaca, koji su u nekoliko navrata pretili sa distance. Posle slobodnog udarca ceo posao je odradio živi zid, a ubrzo je i Vanja Milinković-Savić upisao intervenciju posle pokušaja Šeška.

25. MINUT - Oslobodili su se domaći fudbaleri početnog velikog pritiska Orlova, sve više vremena provode na polovini terena koja pripada Srbiji, ali defanzivni bedem ispred Vanje Milinkovića-Savića zasad gotovo bez greške odrađuje posao.

Andrija Živković imaće nekoliko dana "uspomenu" na gol u Ljubljani!

MN Press
 

18. MINUT - Kontrolišu srpski fudbaleri dešavanja na terenu. Slovenci su tek sad prvi put ozbiljnije prešli na našu polovinu, ali je sjajno reagovao Filip Mladenović pa na kraju nije bilo veće opasnosti za Vanju Milinkovića-Savića.

8. MINUT - GOOOL! Vodi Srbija, strelac je Živković! Sjano su Orlovi otvorili meč. Mladenović je centrirao sa leve strane, lopta je preletela kroz ceo kazneni prostor, a brzonogi ofanzivac se sjajno ubacio iz drugog plana i na drugoj stativi smestio loptu u mrežu. Tom prilikom je i povređen, ali je posle ukazane lekarske pomoći nastavio meč.

6. MINUT - Prva je zapretila Srbija. Tadić je izveo slobodan udarac sa ivice kaznenog prostora sa leve strane, Mitrović je šutirao glavom sa desetak metara, ali Oblak nije imao većeih poteškoća da uhvati loptu.

Veliku podršku Orlovi imaju u Ljubljani!

MN Press
 
MN Press
 
MN Press
 

1. MINUT - Počeo je meč u Ljubljani, prvi su sa centra krenuli fudbaleri Srbije.

Imaće Tadić i drugovi izgleda odličnu podršku večeras u Ljubljani!

MN Press
 
MN Press
 
MN Press
 

Orlovi su izašli na travu Olimpijinog stadiona pred početak zagrevanja za meč.

MN Press
 
MN Press
 
MN Press
 
MN Press
 

SASTAVI

SLOVENIJA: Oblak - Brekalo, Bijol, Mevlja - Karničnik, Gnezda-Čerin, Kurtic, Sikošek - Zajc - Šeško, Celar.

SRBIJA: V. Milinković-Savić - Milenković, Veljković, Pavlović - Živković, Maksimović, Grujić, Mladenović - Lukić, Tadić i Mitrović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike