Liverpul razbija kasu, ali posao sa Benfikom je dogovoren - stiže Darvin, Premijer liga podrhtava

09.06.2022

11:49

0

Blizu je jedan od jačih transfera ovog leta

Liverpul razbija kasu, ali posao sa Benfikom je dogovoren - stiže Darvin, Premijer liga podrhtava
profimedia-0689405721 - Copyright Profimedia

Situacija oko prodaje Sadija Manea se komplikuje, ali Jirgen Klop ne želi ništa da čeka u renoviranju slavne ofanzivne linije. Zna se odavno da je prva meta Benfikin Darvin Nunjez, a sada deluje da su stvari vrlo blizu realizacije.

U Engleskoj pišu da se sve ubrzalo u sredu, kada je Liverpul pristao da "polomi kasu" i sruši svoj rekord kada je u pitanju dovođenje pojačanja. Sada Portugalci donose detalje.

Darvinova cena je 100 miliona evra. Liverpul je ponudio 70 odmah i 30 kroz bonuse, što je Benfika odbila. Potom su Crveni pojačali ponudu na 80 odmah i 20 kroz bonuse, na šta su Orlovi rekli da će razmotriti.

A Bola piše da se Benfika nada da će moći da "izmuze" još keša za svoju zvezdu, jer 20 odsto od transfera ide Darvinovom bivšem klubu Almeriji.

Odgovor Liverpula se ne zna, ali pošto baš sa svih strana javljaju da je dogovor postignut i da bi mogao da bude realizovan do ovog vikenda, može se zaključiti da su Redsi odbili rat licitacijama i slične egzibicije.

Očekuje se da će Darvin potpisati petogodišnji ugovor sa Liverpulom.

Ako se ovaj transfer ostvari, ovih 100 miliona će biti novi klupski rekord za pojačanja. Prethodni rekord je iz 2017. kada je Virdžil van Dajk došao iz Sautemptona. Tada je plaćen nepunih 90 miliona evra.

Nunjez može da igra na levom krilu, ali i u centru. On je postigao je šest golova u Ligi šampiona, od čega dva u četvrtfinalu protiv Liverpula, što je posebno impresioniralo Klopa.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike